Succesverhalen

Student Evy: Blij Scholte Verhuisgroep te helpen tijdens de Online Marketing Hackathon

praktijkverhaal
Studenten

''Het is leerzaam en enorm leuk om in 1 dag een ondernemer te kunnen helpen met zijn vraagstuk.’’ deelt Evy, student aan de Hogeschool Rotterdam.

Student Evy: Blij Scholte Verhuisgroep te helpen tijdens de Online Marketing Hackathon

Hoe kan ik online meer ondernemers naar mijn bedrijf trekken? Dat was de vraag waar Scholte Verhuisgroep over in gesprek kwam met Digiwerkplaats Rijnmond. Vervolgens was Evy Bierman, samen met drie andere teamgenoten, de marketingadviseur voor Scholte Verhuisgroep tijdens de online marketing hackathon.  

Evy volgt de opleiding Global Marketing & Sales bij Hogeschool Rotterdam. In februari nam ze deel aan de online marketing hackathon, waar ze 24 uur marketingadviseur was voor Scholte Verhuisgroep BV. Het resultaat was een adviesrapport dat ook werd beoordeeld met een cijfer vanuit de opleiding, extra spannend dus!  

Evy was blij met de inzichten die zij samen met haar team hadden ontdekt. Ze hadden bijvoorbeeld vastgesteld wat de beste tijd is om iets op social media te plaatsen en welke platforms hun doelgroep het meest gebruikt.

Het leukste wat Evy aan de hackathon vond? Ze heeft echt ervaren dat ze van toegevoegde waarde was voor het bedrijf. Ze deelt:

"Op school hebben we een paar keer met een ondernemer samengewerkt, maar dan weet je nooit zeker of ze het advies wel echt gaan gebruiken. Je kon echt merken dat de ondernemers op zoek waren naar advies vanuit het perspectief van een student. Dat vond ik wel gaaf."

Evy voegt eraan toe dat omdat een hackathon van korte duur is, je keuzes moet maken en niet alles kunt uitvoeren.

Een hackathon brengt voor elk student ook leermomenten mee. Voor Evy waren de belangrijkste leerpunten dat ze inzicht kreeg in waar bedrijven naar op zoek zijn en hoe ze functioneren. Zo'n dag leerde haar ook om sneller te denken en te werken. En natuurlijk het samenwerken met anderen in een team, en dat allemaal in een hoog tempo.

Evy's tip aan andere studenten: ‘’Het is een heel leerzaam moment. Als je deelneemt, maak dan een goede planning . Probeer ook vooral te genieten en genoeg pauzes te nemen!.’’

Bekijk dit ook

Lees hier alle inspirerende succesverhalen