Over ons

We helpen jou op maat óf je kiest ervoor om deel te nemen aan de digital insights of upgrades. Deelnemen is gratis.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden en klein bedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. We ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling, programmeren, privacy & security, cloud engineering én het digitaliseren van administratieve bedrijfsprocessen. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Digiwerkplaats Rijnmond wordt vanuit een onafhankelijke positie aangestuurd door IT Campus Rotterdam. Aangesloten onderwijsinstellingenzijn Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Vanuit het bedrijfsleven zijn partners MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam-Rijnmond, Rabobank en KVK betrokken. Digiwerkplaats Rijnmond wordt mogelijk gemaakt door Ministerie EZK, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next), Gemeente Schiedam en MRDH.  

Deelname aan Digiwerkplaats Rijnmond is vooralsnog gratis. Dit is mogelijk omdat we financiering krijgen van diverse overheidspartijen die de ontwikkeling van de digitale werkplaats mogelijk maken.

Achtergrond

Het midden en klein bedrijf is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft het mkb hard geraakt. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie. De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt. In Nederland zijn reeds 16 digitale werkplaatsen in diverse regio’s actief.

MKB Digicafé

Het MKB Digicafé is ook een initiatief van IT Campus Rotterdam om samen met de campussen in de regio, The Hague Security Delta en Dutch Innovation Factory, en de digitale werkplaatsen Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats regio Haaglanden ondernemers nóg beter te ondersteunen. Het MKB Digicafé staat in directe relatie tot het aanbod in de digitale werkplaatsen. Het maandelijkse online MKB Digicafé richt zich primair op de sectoren retail, horeca, zakelijke en overige dienstverlening, (maak)industrie en transport, logistiek en maritiem. Meer over het MKB Digicafé lees je hier.

Updates

MKB ondernemers, we komen eraan!

Op pad met een stapel flyers en een berg energie. Mariëlle de Jong - van Leeuwen, projectleider MKB, en Yaël Schrijnemakers, projectmedewerker, brachten een bezoek aan verschillende Rotterdamse winkelstraten en spraken met winkeliers over de gratis ondersteuning die zij kunnen krijgen van Digiwerkplaats Rijnmond bij het digitaliseren van hun bedrijf. Dit leverde een hoop leuke gesprekken op!

Klik hier
Eerste opdracht Digiwerkplaats Rijnmond succesvol afgerond
Eerste opdracht Digiwerkplaats Rijnmond succesvol afgerond

Social media en strategie: ondernemer Monique kan er nu over meepraten!

Als eerste mkb’er voor Digiwerkplaats Rijnmond is zij samen met studenten van Zadkine aan de slag gegaan met de online strategie voor haar bedrijf MoniQuilt.

En met resultaat! Monique: "Het traject heeft ons aangezet tot nadenken over de positionering van ons bedrijf. Ook zijn we aan de slag gegaan met verbeteringspunten voor onze website."

Wil jij ook samen met jong talent werken aan digitale vraagstukken van jouw organisatie? Wij helpen je graag. Gratis.

Klik hier
We zijn gestart!

Een succesvol begin voor Digiwerkplaats Rijnmond! De afgelopen maanden hebben al veel ondernemers de weg naar Digiwerkplaats Rijnmond gevonden. Met verschillende uitdagingen op digitaal gebied zijn talententeams -bestaande uit studenten van meerdere onderwijsinstellingen, opleidingen en niveaus - momenteel flink aan de slag. En daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op!

Klik hier
Video: Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf online succesvol is?
VIDEO: Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf online succesvol is?

Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf online succesvol is? Jochem van Loon van SocialLane trapte gisteren de eerste kennissessie van de drieluik Online & Social Marketing af met een interessante presentatie over online strategie.

Bekijk deze video waarin Jochem je meeneemt in de brede wereld van Online & Social marketing strategie.

Aan de slag met jouw online strategie? Onze talenten staan voor je klaar om je te helpen. Gratis.

#mkb #digitalisering #digiwerkplaats #digitalewerkplaatsen #rijnmond #makeIThappen #samenwerken #onlinestrategie #socialmedia

Klik hier
MKB Digicafe: 1 juni
VIDEO: Veilig Online Ondernemen

dinsdag 1 juni 2021 - Als ondernemer heb je veel digitaal contact. Via e-mail, whatsapp, website of sociale media sta je in contact met je klanten, leveranciers en medewerkers. Weet jij eigenlijk hoe veilig jouw bedrijf is online? Digital Trust Center geeft je praktische tips!

Klik hier
Projectleider Mariëlle van start
Projectleider Mariëlle van start

maandag 10 mei 2021 - Nu kunnen we volle kracht vooruit. Mariëlle gaat zich met veel enthousiasme vastbijten in de oprichting en positionering van Digiwerkplaats Rijnmond en het MKB Digicafé. Heb jij vragen over één van deze projecten dan kun je gemakkelijk contact met haar opnemen.

Klik hier

Team

Ons team staat voor je klaar om je te helpen en je aan jouw eigen talententeam te koppelen!

Vacature
Relatiemanager Rotterdam
Reageer voor:
16/8/2021
Vacature
Relatiemanager Schiedam
Reageer voor:
16/8/2021

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?