Over ons

We helpen jou op maat óf je kiest ervoor om deel te nemen aan de digital insights of upgrades. Deelnemen is gratis.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden en klein bedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. We ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling, programmeren, privacy & security, cloud engineering én het digitaliseren van administratieve bedrijfsprocessen. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Digiwerkplaats Rijnmond wordt vanuit een onafhankelijke positie aangestuurd door IT Campus Rotterdam. Aangesloten onderwijsinstellingenzijn Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Vanuit het bedrijfsleven zijn partners MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam-Rijnmond, Rabobank en KVK betrokken. Digiwerkplaats Rijnmond wordt mogelijk gemaakt door Ministerie EZK, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next), Gemeente Schiedam en MRDH.  

Deelname aan Digiwerkplaats Rijnmond is vooralsnog gratis. Dit is mogelijk omdat we financiering krijgen van diverse overheidspartijen die de ontwikkeling van de digitale werkplaats mogelijk maken.

Achtergrond

Het midden en klein bedrijf is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft het mkb hard geraakt. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie. De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt. In Nederland zijn reeds 16 digitale werkplaatsen in diverse regio’s actief.

MKB Digicafé

Het MKB Digicafé is ook een initiatief van IT Campus Rotterdam om samen met de campussen in de regio, The Hague Security Delta en Dutch Innovation Factory, en de digitale werkplaatsen Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats regio Haaglanden ondernemers nóg beter te ondersteunen. Het MKB Digicafé staat in directe relatie tot het aanbod in de digitale werkplaatsen. Het maandelijkse online MKB Digicafé richt zich primair op de sectoren retail, horeca, zakelijke en overige dienstverlening, (maak)industrie en transport, logistiek en maritiem. Meer over het MKB Digicafé lees je hier.

Updates

Dag van de ondernemer

Altijd al willen weten hoe jouw onderneming online overkomt bij je doelgroep? Op 17 november gaat Digiwerkplaats Rijnmond voor jou aan de slag! We doen een (gratis)website-, of social media scan met als resultaat praktische tips om de online presence van jouw onderneming te versterken.

Meld je snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Klik hier
REMINDER: Dag van de ondernemer

Op 19 november is het de dag van de ondernemer. Op die dag zetten we jou in het zonnetje en bieden we je een gratis website- en/of social media scan. Deze scan wordt uitgevoerd door jong talent van verschillende mbo- en hbo-scholen uit de regio Rotterdam. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar, dus meld je snel aan voor het te laat is!

Klik hier
Kelly Vinck nieuw gezicht Digiwerkplaats Rijnmond

We zijn trots op Kelly Vinck die deze week is gestart als relatiemanager mkb voor Digiwerkplaats Rijnmond.
Zij is het gezicht van de werkplaats. Als mkb'er kun je haar tegenkomen als jij een vraagstuk hebt waarin je wilt digitaliseren.

Wil jij dit ook? Solliciteer dan via:

Relatiemanager mkb | IT Campus Rotterdam

Klik hier
VACATURE: Zet jouw netwerkskills in om het mkb te ondersteunen!

Ben jij ondernemend en graag op pad? Dan past deze vacature perfect bij jou!  
Als relatiemanager ben jij het gezicht van Digiwerkplaats Rijnmond en gaat actief op pad om mkb te informeren en activeren voor het dienen van digitaliseringsvraagstukken en zo te ondersteunen.

Nieuwsgierig naar deze functie? Bekijk de vacature op: https://lnkd.in/dxBw3EA7

Interesse? Projectleider Mariëlle de Jong - van Leeuwen vertelt je er graag meer over.

Klik hier
Verschuiving Dag van de Ondernemer

Vandaag is het dan zover de Dag van de Ondernemer! We hadden jou vandaag graag in het zonnetje gezet☀️. Helaas kan dit niet doorgaan door de toenemende besmettingen.
Maar we hebben een oplossing bedacht!
Op 20, 21 en 24 januari organiseren wij een Mini-Hackathon.
Tijdens deze hackathon krijg jij binnen 30 minuten inzicht in jouw online positie📲. Gratis.💸
Meld je aan via: https://lnkd.in/euHEXXhg

Klik hier
KVK Live Adviesdagen

Ondernemen is stappen maken. En zeker online is veel winst te halen. Want hoe is je bedrijf online beter vindbaar?
Hoe boost je een nieuwe webshop? En hoe neem je de volgende stap met hybride werken?

Ontdek het online tijdens de KVK Live Adviesdagen op 23 november.
Mariëlle de Jong - van Leeuwen zal namens de Digiwerkplaatsen Nederland aanschuiven om al jouw vragen beantwoorden!

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Jong talent vanuit  Digiwerkplaats Rijnmond voert online website scans uit.
Alle scans zijn geheel gratis, meld je aan! https://www.digiwerkplaatsrijnmond.nl/aanbod#aanmelden

Klik hier

Team

Ons team staat voor je klaar om je te helpen en je aan jouw eigen talententeam te koppelen!

Vacature
Relatiemanager Rotterdam
Reageer voor:
16/8/2021
Vacature
Relatiemanager Schiedam
Reageer voor:
16/8/2021
Daniëlle van Muijen
Communicatie adviseur
Reageer voor:

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?