Over ons

We helpen jou met de eerste en tweede stap voor het digitaliseren van jouw bedrijf! Deelnemen is kosteloos.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden- en kleinbedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. We ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling en online veiligheid. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Digiwerkplaats Rijnmond wordt vanuit een onafhankelijke positie aangestuurd door IT Campus Rotterdam. Aangesloten onderwijsinstellingen zijn Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Vanuit het bedrijfsleven zijn partners MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam-Rijnmond, Rabobank en KVK betrokken. Digiwerkplaats Rijnmond wordt mogelijk gemaakt door Ministerie EZK, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next), Gemeente Schiedam en MRDH.  

Deelname aan Digiwerkplaats Rijnmond is kosteloos. Dit is mogelijk omdat we financiering krijgen van diverse overheidspartijen die de ontwikkeling van de digitale werkplaats mogelijk maken.

Achtergrond

Het midden- en kleinbedrijf is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft het mkb hard geraakt. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie. De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt. In Nederland zijn meer dan 16 digitale werkplaatsen in diverse regio’s actief.

MKB Digicafé

Het MKB Digicafé is ook een initiatief voor het mkb om ondernemers te informeren, inspireren en te activeren voor online ondernemen. IT Campus Rotterdam organiseert het MKB Digicafé samen met de campussen in de regio, Security Delta en Dutch Innovation Factory, en de digitale werkplaatsen Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats regio Haaglanden. Tot eind 2022 levert het MKB Digicafé een kant-en-klaar en kosteloos programma met sterke sprekers op het gebied van online privacy & security en online en social marketing. Wil jij ook een MKB Digicafé in jouw ondernemersnetwerk? Neem dan contact met ons op!

Team

Ons team staat voor je klaar om je te helpen en je aan jouw eigen talententeam te koppelen!

Maple Cheung
Projectmedewerker
Reageer voor:
Diana de Winter
Relatiemanager mkb
Reageer voor:
Suzanne Snelders
Projectleider mkb
Reageer voor:

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?

Contactformulier

Heb je vragen, wil je meer weten of aansluiten bij Digiwerkplaats Rijnmond? Neem dan contact op!

Dank u! Uw bericht is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Adres


3089 JW Rotterdam
Scheepsbouwweg 11

Volg ons