Over ons

We helpen jou met de eerste en tweede stap voor het digitaliseren van jouw bedrijf! Deelnemen is gratis.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden- en kleinbedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. We ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling en online veiligheid. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Digiwerkplaats Rijnmond wordt vanuit een onafhankelijke positie aangestuurd door IT Campus Rotterdam. Aangesloten onderwijsinstellingen zijn Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Vanuit het bedrijfsleven zijn partners MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam-Rijnmond, Rabobank en KVK betrokken. Digiwerkplaats Rijnmond wordt mogelijk gemaakt door Ministerie EZK, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next), Gemeente Schiedam en MRDH.  

Deelname aan Digiwerkplaats Rijnmond is gratis. Dit is mogelijk omdat we financiering krijgen van diverse overheidspartijen die de ontwikkeling van de digitale werkplaats mogelijk maken.

Achtergrond

Het midden- en kleinbedrijf is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft het mkb hard geraakt. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie. De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt. In Nederland zijn meer dan 16 digitale werkplaatsen in diverse regio’s actief.

MKB Digicafé

Het MKB Digicafé is ook een initiatief voor het mkb om ondernemers te informeren, inspireren en te activeren voor online ondernemen. IT Campus Rotterdam organiseert het MKB Digicafé samen met de campussen in de regio, Security Delta en Dutch Innovation Factory, en de digitale werkplaatsen Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats regio Haaglanden. Tot eind 2022 levert het MKB Digicafé een kant-en-klaar en kosteloos programma met sterke sprekers op het gebied van online privacy & security en online en social marketing. Wil jij ook een MKB Digicafé in jouw ondernemersnetwerk? Neem dan contact met ons op!

Updates

Houdt grip op jouw onderneming!

Mkb'ers opgelet: Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden organiseert op 17, 18 en 30 mei het gratis Cyber Crime Congres met als host: Ewout Genemans, bekend van diverse crimeprogramma's.Want maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime! Tijd om daar iets tegen te doen. Door middel van hands-on tips word je bewust gemaakt welke stappen je moet zetten om veilig online te ondernemen!

Meld je aan via: https://lnkd.in/eH_WH66T

Klik hier
Digiwerkplaats Rijnmond breidt uit!

Welkom Diana de Winter en ✨Linda van der Windt✨ bij #teamcampus! We zijn ontzettend blij dat deze twee toppers ons komen versterken en zich zullen vastbijten in het programma 'digitalisering mkb'.

Als projectleider mkb a.i. gaat Linda aan de slag met de verdere ontwikkeling van Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digicafé. Diana zal als relatiemanager mkb in nauw contact staan met mkb'ers, studenten en onderwijsinstellingen.  

Wij wensen Linda en Diana onwijs veel plezier en succes met hun opdracht!

Klik hier
Aangesloten bedrijven ontvangen adviesrapporten van jong talent na geslaagde hackathon

Een mooie afsluiting van de driedaagse hackathon, van Digiwerkplaats Rijnmond, op het Albeda College! Afgelopen vrijdag ontvingen de deelnemende bedrijven het adviesrapport van de studenten!

De jonge marketeers werkten drie dagen lang aan vraagstukken van: Freshzzp, Active Gym, Oechies en Natuurlijk Bloemen. Tijdens de presentaties gaven zij tips en adviezen aan de mkb'ers.

De ondernemers zijn onder de indruk van de talententeams. De bevindingen en tips die zij kregen hadden ze nog niet aan gedacht. De studenten kijken met een frisse blik naar de bedrijfsproblemen. Dit helpt ondernemers enorm met de digitalisering en groei binnen het bedrijf.  

Ook de jonge talenten waren razend enthousiast. Zo vertelt een deelnemer: “Met dit soort opdrachten word je echt opgeleid tot marketeer.” De studenten zijn blij met de praktijkgerichte opdrachten van de digitale werkplaats.  

Kortom een zeer geslaagd evenement, waar zowel student als ondernemer enorm veel aan heeft gehad. Een echte win-win!

Klik hier
Digiwerkplaats Rijnmond trakteert!

Met trots delen we dat dit jaar al meer dan 60 ondernemers je voor zijn gegaan met een gratis traject bij Digiwerkplaats Rijnmond! Terwijl een deel van deze ondernemers komende weken verder geholpen wordt, bereiden we ons ook alvast voor op het nieuwe studiejaar met nieuw - gratis – aanbod voor jou als ondernemer. Per september kun je starten met jouw weerbaarheid tegen hackers en het aanbod voor ondersteuning bij online & social marketing en jouw website wordt vernieuwd!

Binnenkort publiceren we dit ververste aanbod op onze website en LinkedIn.  

Kun je niet wachten, en wil je nú aan de slag met jouw eigen talententeam? Dat kan!
Meld je aan via: https://lnkd.in/dJtmmXHR en dan gaan we je matchen! Gratis!

Digiwerkplaats Rijnmond

#digiwerkplaatsrijnmond #mkbrotterdam #mkbrijnmond #gratis #gratistraject

Klik hier
Studenten Marketing en Communicatie Albeda aan de slag met échte bedrijfsproblemen

Sinds woensdag is het heerlijk druk op @IT Campus Rotterdam. Tijdens de driedaagse hackathon van de opleiding Marketing en Communicatie van Albeda mbo gaan 60 studenten aan de slag om ondernemers te ondersteunen in social media. Het jonge talent onderzoekt de vraag van de ondernemer, brainstormt over mogelijke oplossingen en werkt adviesrapporten op maat uit. Vandaag zullen de studenten de inzichten presenteren aan ‘hun’ ondernemers, zodat zij met hun praktische tips, direct aan de slag kunnen. De ondernemers, studenten en docenten zijn razend enthousiast, en wij natuurlijk ook!

Klik hier
Relatiemanager mkb Kelly op ondernemersontbijt Shop Schiedam

Deze week presenteerde relatiemanager mkb Kelly VinckDigiwerkplaats Rijnmond aan Schiedamse ondernemers tijdens het ondernemersontbijt van Ondernemersplatform SHOP Schiedam. Ze sprak met horeca- en retailondernemers om ze uit te dagen de eerste of tweede stap te nemen in digitalisering van hun bedrijf en het brede – gratis - aanbod van Digiwerkplaats Rijnmond te benadrukken. Een interessante en inspirerende ochtend. De eerste intakegesprekken met de enthousiaste Schiedamse ondernemers staan al ingepland! Kortom, een geslaagd event!

Wil jij nou ook futureproof zijn, maar weet je niet waar te beginnen?

Bekijk ons uitgebreide aanbod op:https://lnkd.in/dJtmmXHR

#digiwerkplaatsrijnmond#digitalisering#shopschiedam#ondernemersontbijt#schiedam

Beeld: BuroGoedwijs

Klik hier

Team

Ons team staat voor je klaar om je te helpen en je aan jouw eigen talententeam te koppelen!

Vacature
Projectleider mkb
Reageer voor:
13/6/2022
Linda van der Windt
Projectleider mkb a.i.
Reageer voor:
Diana de Winter
relatiemanager mkb
Reageer voor:
Daniëlle van Muijen
Communicatie adviseur
Reageer voor:

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?

Contactformulier

Heb je vragen, wil je meer weten of aansluiten bij Digiwerkplaats Rijnmond? Neem dan contact op!

Dank u! Uw bericht is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Adres


3089 JW Rotterdam
Scheepsbouwweg 11

Volg ons