Over ons

We helpen jou op maat óf je kiest ervoor om deel te nemen aan de digital insights of upgrades. Deelnemen is gratis.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden- en kleinbedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. We ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling, programmeren, privacy & security, cloud engineering én het digitaliseren van administratieve bedrijfsprocessen. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Digiwerkplaats Rijnmond wordt vanuit een onafhankelijke positie aangestuurd door IT Campus Rotterdam. Aangesloten onderwijsinstellingen zijn Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Vanuit het bedrijfsleven zijn partners MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam-Rijnmond, Rabobank en KVK betrokken. Digiwerkplaats Rijnmond wordt mogelijk gemaakt door Ministerie EZK, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next), Gemeente Schiedam en MRDH.  

Deelname aan Digiwerkplaats Rijnmond is vooralsnog gratis. Dit is mogelijk omdat we financiering krijgen van diverse overheidspartijen die de ontwikkeling van de digitale werkplaats mogelijk maken.

Achtergrond

Het midden- en kleinbedrijf is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft het mkb hard geraakt. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie. De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt. In Nederland zijn reeds 16 digitale werkplaatsen in diverse regio’s actief.

MKB Digicafé

Het MKB Digicafé is ook een initiatief van IT Campus Rotterdam om samen met de campussen in de regio, The Hague Security Delta en Dutch Innovation Factory, en de digitale werkplaatsen Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats regio Haaglanden ondernemers nóg beter te ondersteunen. Het MKB Digicafé staat in directe relatie tot het aanbod in de digitale werkplaatsen. Het maandelijkse online MKB Digicafé richt zich primair op de sectoren retail, horeca, zakelijke en overige dienstverlening, (maak)industrie en transport, logistiek en maritiem. Meer over het MKB Digicafé lees je hier.

Updates

Aangesloten bedrijven ontvangen adviesrapporten van jong talent na geslaagde hackathon

Een mooie afsluiting van de driedaagse hackathon, van Digiwerkplaats Rijnmond, op het Albeda College! Afgelopen vrijdag ontvingen de deelnemende bedrijven het adviesrapport van de studenten!

De jonge marketeers werkten drie dagen lang aan vraagstukken van: Freshzzp, Active Gym, Oechies en Natuurlijk Bloemen. Tijdens de presentaties gaven zij tips en adviezen aan de mkb'ers.

De ondernemers zijn onder de indruk van de talententeams. De bevindingen en tips die zij kregen hadden ze nog niet aan gedacht. De studenten kijken met een frisse blik naar de bedrijfsproblemen. Dit helpt ondernemers enorm met de digitalisering en groei binnen het bedrijf.  

Ook de jonge talenten waren razend enthousiast. Zo vertelt een deelnemer: “Met dit soort opdrachten word je echt opgeleid tot marketeer.” De studenten zijn blij met de praktijkgerichte opdrachten van de digitale werkplaats.  

Kortom een zeer geslaagd evenement, waar zowel student als ondernemer enorm veel aan heeft gehad. Een echte win-win!

Klik hier
Digiwerkplaats Rijnmond trakteert!

Met trots delen we dat dit jaar al meer dan 60 ondernemers je voor zijn gegaan met een gratis traject bij Digiwerkplaats Rijnmond! Terwijl een deel van deze ondernemers komende weken verder geholpen wordt, bereiden we ons ook alvast voor op het nieuwe studiejaar met nieuw - gratis – aanbod voor jou als ondernemer. Per september kun je starten met jouw weerbaarheid tegen hackers en het aanbod voor ondersteuning bij online & social marketing en jouw website wordt vernieuwd!

Binnenkort publiceren we dit ververste aanbod op onze website en LinkedIn.  

Kun je niet wachten, en wil je nú aan de slag met jouw eigen talententeam? Dat kan!
Meld je aan via: https://lnkd.in/dJtmmXHR en dan gaan we je matchen! Gratis!

Digiwerkplaats Rijnmond

#digiwerkplaatsrijnmond #mkbrotterdam #mkbrijnmond #gratis #gratistraject

Klik hier
Studenten Marketing en Communicatie Albeda aan de slag met échte bedrijfsproblemen

Sinds woensdag is het heerlijk druk op @IT Campus Rotterdam. Tijdens de driedaagse hackathon van de opleiding Marketing en Communicatie van Albeda mbo gaan 60 studenten aan de slag om ondernemers te ondersteunen in social media. Het jonge talent onderzoekt de vraag van de ondernemer, brainstormt over mogelijke oplossingen en werkt adviesrapporten op maat uit. Vandaag zullen de studenten de inzichten presenteren aan ‘hun’ ondernemers, zodat zij met hun praktische tips, direct aan de slag kunnen. De ondernemers, studenten en docenten zijn razend enthousiast, en wij natuurlijk ook!

Klik hier
Relatiemanager mkb Kelly op ondernemersontbijt Shop Schiedam

Deze week presenteerde relatiemanager mkb Kelly VinckDigiwerkplaats Rijnmond aan Schiedamse ondernemers tijdens het ondernemersontbijt van Ondernemersplatform SHOP Schiedam. Ze sprak met horeca- en retailondernemers om ze uit te dagen de eerste of tweede stap te nemen in digitalisering van hun bedrijf en het brede – gratis - aanbod van Digiwerkplaats Rijnmond te benadrukken. Een interessante en inspirerende ochtend. De eerste intakegesprekken met de enthousiaste Schiedamse ondernemers staan al ingepland! Kortom, een geslaagd event!

Wil jij nou ook futureproof zijn, maar weet je niet waar te beginnen?

Bekijk ons uitgebreide aanbod op:https://lnkd.in/dJtmmXHR

#digiwerkplaatsrijnmond#digitalisering#shopschiedam#ondernemersontbijt#schiedam

Beeld: BuroGoedwijs

Klik hier
Kelly Vinck nieuw gezicht Digiwerkplaats Rijnmond

We zijn trots op Kelly Vinck die deze week is gestart als relatiemanager mkb voor Digiwerkplaats Rijnmond.
Zij is het gezicht van de werkplaats. Als mkb'er kun je haar tegenkomen als jij een vraagstuk hebt waarin je wilt digitaliseren.

Klik hier
Bescherm je bedrijf tegen een cyberaanval

Hoe kun je je als bedrijf beschermen tegen een cyberaanval?
Speciaal voor ondernemers die hierbij hulp kunnen gebruiken, het volgende:

De komende 2 weken stelt jong talent van de studie integrale veiligheidskunde zich beschikbaar tot bedrijven om hiernaar onderzoek te doen.

De Integrale Veiligheidsstudenten kunnen je als ondernemer helpen met het in kaart brengen van de kans dat jouw bedrijf en je klanten het slachtoffer worden van een cyberaanval.

Denk hierbij aan:
°Phishing-fraude
°Een fysieke aanval
°Hacking/informatiegijzeling

De Integrale Veiligheidsstudenten kunnen een risico-analyse voor je bedrijf opstellen. Hierbij gaat het vooral over de business continuïteit en hoe je je als ondernemer kunt voorbereiden.

Heb je interesse en wil je ook graag gekoppeld worden aan dit jonge talent? Stuur dan gerust een bericht of meld je aan via: https://lnkd.in/dP6GgWE

Wees er snel bij! Er zijn maar enkele plekken beschikbaar, mis het niet.

#itcampusrotterdam#digiwerkplaatsrijnmond#intergraleveiligheid#jongtalent#inholland

Klik hier

Team

Ons team staat voor je klaar om je te helpen en je aan jouw eigen talententeam te koppelen!

Kelly Vinck
Relatiemanager mkb
Reageer voor:
Samuël van Dam
Stagiair
Reageer voor:
Daniëlle van Muijen
Communicatie adviseur
Reageer voor:

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?