Over ons

We helpen jou met de eerste en tweede stap voor het digitaliseren van jouw bedrijf! Deelnemen is kosteloos.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden- en kleinbedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. We ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling en online veiligheid. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Digiwerkplaats Rijnmond wordt vanuit een onafhankelijke positie aangestuurd door IT Campus Rotterdam. Aangesloten onderwijsinstellingen zijn Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Vanuit het bedrijfsleven zijn partners MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam-Rijnmond, Rabobank en KVK betrokken. Digiwerkplaats Rijnmond wordt mogelijk gemaakt door Ministerie EZK, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next), Gemeente Schiedam en MRDH.  

Deelname aan Digiwerkplaats Rijnmond is kosteloos. Dit is mogelijk omdat we financiering krijgen van diverse overheidspartijen die de ontwikkeling van de digitale werkplaats mogelijk maken.

Achtergrond

Het midden- en kleinbedrijf is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft het mkb hard geraakt. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie. De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt. In Nederland zijn meer dan 16 digitale werkplaatsen in diverse regio’s actief.

MKB Digicafé

Het MKB Digicafé is ook een initiatief voor het mkb om ondernemers te informeren, inspireren en te activeren voor online ondernemen. IT Campus Rotterdam organiseert het MKB Digicafé samen met de campussen in de regio, Security Delta en Dutch Innovation Factory, en de digitale werkplaatsen Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats regio Haaglanden. Tot eind 2022 levert het MKB Digicafé een kant-en-klaar en kosteloos programma met sterke sprekers op het gebied van online privacy & security en online en social marketing. Wil jij ook een MKB Digicafé in jouw ondernemersnetwerk? Neem dan contact met ons op!

Updates

Hackathon Security Scan 14 juni

Weet jij als ondernemer eigenlijk hoe veilig jouw bedrijf is online?

Als ondernemer heb je veel digitaal contact. Via e-mail, whatsapp, website of sociale media sta je in contact met klanten, leveranciers en medewerkers. Dagelijks kun je te maken hebben met cyberdreigingen. Wil je hier ook geen risico’s mee lopen? Dan is de hackathon op woensdag 14 juni iets voor jou! Voorkom vandaag nog dat jouw bedrijf risico loopt en meld je aan!

Jong talent van @Techniek College Rotterdam doorlopen in één dag een scan voor je. Ze inventariseren eventuele risico’s, bekijken de status van online back-ups en up-to-date software.

Na het event ontvang je een advies met tips en tricks!

Klik hier
Digiwerkplaats Café Female Edition 31 mei

Hoe digitaal ben jij als vrouwelijke ondernemer? Is je hele bedrijf volledig digitaal en volg je de laatste trends? Of kan je nog digitale stappen maken? 

Wil je inspiratie van een ondernemer die volop bezig is met digitalisering en haar bedrijf afstemt op de nieuwste trends? En tips over hoe jouw bedrijf aan de slag kan met digitalisering? Wil je daarnaast netwerken met andere vrouwelijke netwerken uit de hele regio? Meld je dan aan! 

Op woensdag 31 mei brengen wij vrouwelijke ondernemersnetwerken samen in een inspiratie- en netwerksessie over digitalisering en ondernemerschap. 

Kom je ook? 

Klik hier
Nieuw: advies digitale bedrijfsvoering

Tijdens het MKB Digitaliserings congres van @MKB Rotterdam Rijnmond op 20 april lanceerden een primeur! ⭐ Vanaf nu kunnen we je als mkb’er ook helpen met advies om je bedrijfsvoering sterker te maken met digitale technieken zoals AI of blockchain 💡. Dus wil je er wel ‘iets’ mee doen, maar weet je niet waar te beginnen? Laat het ons weten, en wij helpen jou na te gaan hoe je je bedrijfsvoering hiermee digitaal sterker kunt maken.

Meer weten? Neem dan contact op met Diana de Winter of Stefan Klink via contact@digiwerkplaatsrijnmond.nl.

Klik hier
Hackathon website scan 29 & 30 maart

Ben jij #ondernemer in de regio Rijnmond, heb je een #website, ben je al actief op #sociale media, en wil je jouw website optimaliseren? Dan is de hackathon op 29 en 30 maart voor jou! Je krijgt je eigen talententeam toegewezen met studenten van diverse disciplines.

Kun en wil je tekst en beeld nóg toegankelijker maken voor de bezoeker en stimuleren tot aankoop? Laat ons jonge marketingcommunicatie en ICT-talent van Digiwerkplaats Rijnmond vrijblijvend jouw website doorlichten tijdens de hackathon.

Je gaat naar huis met meer kennis en praktische tips over de reis die jouw klant via je website maakt, de menustructuur en navigatie, call to action, technische en juridische checks. Plus een adviesrapport op maat om direct jouw website te optimaliseren!

Klik hier
Speeddate sessie in samenwerking met Inholland brengt studenten en mkb'ers bij elkaar

Mixen en matchen. Daar draaide het gisterochtend allemaal om tijdens de speeddate sessie tussen studenten van Business Studies van Hogeschool Inholland en #mkb’ers met hun #digitaliseringsvraagstukken.

Veertien ondernemers hebben hun onderneming en vraagstuk gepitcht voor zo’n 40 studenten. Dit leidde tot matches, contacten over stageplekken en leuke netwerkgesprekken. Zowel voor de studenten als de ondernemers. Relatiemanagers Diana de Winter en Stefan Klink van Digiwerkplaats Rijnmond zorgden voor de mix aan mkb’ers, en Nita Graafland maakte als host en met de studenten de speeddate compleet.

Benieuwd wat Digiwerkplaats Rijnmond voor je kan betekenen? Ga dan naar ons aanbod en meld je aan.

We komen vast tot een #match!

Klik hier

Team

Ons team staat voor je klaar om je te helpen en je aan jouw eigen talententeam te koppelen!

Linda van der Windt
Projectleider mkb a.i.
Reageer voor:
Maple Cheung
Projectmedewerker
Reageer voor:
Diana de Winter
relatiemanager mkb
Reageer voor:
Suzanne Snelders
project- en communicatieadviseur
Reageer voor:

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?

Contactformulier

Heb je vragen, wil je meer weten of aansluiten bij Digiwerkplaats Rijnmond? Neem dan contact op!

Dank u! Uw bericht is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Adres


3089 JW Rotterdam
Scheepsbouwweg 11

Volg ons