Over ons

We helpen jou met de eerste en tweede stap voor het digitaliseren van jouw bedrijf! Deelnemen is gratis.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden- en kleinbedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. We ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling en online veiligheid. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Digiwerkplaats Rijnmond wordt vanuit een onafhankelijke positie aangestuurd door IT Campus Rotterdam. Aangesloten onderwijsinstellingen zijn Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Vanuit het bedrijfsleven zijn partners MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam-Rijnmond, Rabobank en KVK betrokken. Digiwerkplaats Rijnmond wordt mogelijk gemaakt door Ministerie EZK, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next), Gemeente Schiedam en MRDH.  

Deelname aan Digiwerkplaats Rijnmond is gratis. Dit is mogelijk omdat we financiering krijgen van diverse overheidspartijen die de ontwikkeling van de digitale werkplaats mogelijk maken.

Achtergrond

Het midden- en kleinbedrijf is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft het mkb hard geraakt. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie. De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt. In Nederland zijn meer dan 16 digitale werkplaatsen in diverse regio’s actief.

MKB Digicafé

Het MKB Digicafé is ook een initiatief voor het mkb om ondernemers te informeren, inspireren en te activeren voor online ondernemen. IT Campus Rotterdam organiseert het MKB Digicafé samen met de campussen in de regio, Security Delta en Dutch Innovation Factory, en de digitale werkplaatsen Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats regio Haaglanden. Tot eind 2022 levert het MKB Digicafé een kant-en-klaar en kosteloos programma met sterke sprekers op het gebied van online privacy & security en online en social marketing. Wil jij ook een MKB Digicafé in jouw ondernemersnetwerk? Neem dan contact met ons op!

Updates

Het Jaarevent Digiwerkplaats Rijnmond

De adrenaline giert nog door ons lijf van het Jaarevent Digiwerkplaats Rijnmond gisteren bij IT Campus Rotterdam. Het was een succes (en dat vonden niet alleen wij :-)!

We hebben geschiedenis geschreven in het Rotterdamse onderwijs! Bijna 60 studenten van Albeda mbo, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam en Zadkine werkten tijdens de eendaagse #hackathon in multilevel en multidisciplinaire groepen aan ondernemerscases. 14 talententeams werkten elk voor een eigen ondernemer aan een adviesrapport over hun website. Aan het eind van de dag presenteerde ze hun bevindingen aan hun ondernemers. Veel ondernemers hebben verrassende nieuwe inzichten opgedaan, en er zijn zelfs hier en daar al direct verbeteringen doorgevoerd op websites!

Naast de meetups die de 14 ondernemers hadden met hun talententeams, waren er ook twee MKB Digicafés over Online Privacy & Security en Online & Social Marketing en een rondleiding door de innovatieve hotspot van Rotterdam: RDM Rotterdam / Innovation Dock.

Tot slot presenteerden we alle successen van één jaar Digiwerkplaats Rijnmond: de nieuwe samenwerkingen in het onderwijs, maar ook harde cijfers: 61 cases zijn uitgewerkt door studenten, met de cases van gisteren erbij staat de teller al op 75!

Heel veel dank aan de aanwezige ondernemers, studenten, casemanagers, werkgroep onderwijs coördinatoren, stuurgroep, relaties van ondernemersnetwerken, onderwijs en overheden.

Robert Ruisaard / Ruud van Zandwijk / Nita Graafland / Marco Molendijk / Jelle Bakker / Eline Teng- van den Bor / Linda Trooster / Jaap Schouten / Michel Navarro / Annelies van der Zouwen / Mirjam Bokhorst / Inger Wolters / Matthijs van Hove / Romee Burgmans / Monica van der Knaap-Blok / Elsidu Correia / Edith M. / Wilgo Dors / Merel Vuil / Unico Wilkens / Jesmond Lang / Jochem van Loon / Lisa Emanuelson / Ikram Es-Sannouni / Frank van Meer / Janny Veninga / Yasmin Kortselius / Judith Jager / Esther Reith / Nick Damsma / Marcel Berkien / Stefan Klink / Maple Cheung / Diana de Winter / ✨Linda van der Windt✨ / Daphne Swart

Klik hier
Factsheet Digiwerkplaats Rijnmond 2022: alle feiten op een rij

✅Al 45 bedrijven waren je voor met vraagstukken van website optimalisatie tot aan advies voor meer engagement op social media. Weet je niet waar je moet starten met digitaliseren? Ook dan ben je bij Digiwerkplaats Rijnmond op het juiste adres!

✅Bedrijven uit Rotterdam en omgeving van alle branches zijn welkom. Tot nu toe zijn er al 61 adviesrapporten opgeleverd en 38 in ontwikkeling door jong talent van Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, Techniek College Rotterdam, Zadkine, Albeda mbo.

✅82% van de ondernemers raadt een traject aan. Ben je #mkb'er, meld je dan aan voor een traject via https://lnkd.in/dJtmmXHR om gratis hulp te krijgen bij het digitaliseren!

Bekijk de factsheet op onze LinkedIn-pagina voor meer feiten.

Klik hier
Bezoek van drie Digitale Werkplaatsen-experts voor een peer review

Afgelopen maandag kregen we bezoek van drie Digitale Werkplaatsen-experts om onze Digiwerkplaats Rijnmond te reviewen. Wim Bens, Jeroen van Dijk en Tamar van der Leeuw gingen in gesprek met alle stakeholders: studenten, ondernemer, docent, subsidierelaties, stuurgroep, netwerkpartijen en natuurlijk met ons #teammkb. Het resultaat is een overzicht wat we goed doen, wat onze ontwikkelpunten zijn én aanbevelingen. Het enthousiasme druipt van alle deelnemers af, aldus het peer review team. Daar zijn we enorm #trots op!

Wim, Jeroen en Tamar, dank voor jullie kritische blik! De eerste terugkoppeling was al heel waardevol voor ons. We kijken uit naar het rapport!

Dank aan alle aanwezigen: Janny Veninga, Unico Wilkens, Diana de Winter, Simone Fredriksz, Hans Maas, Yvette Huijsmans-Van Schie, Yvonne Ramdin-Trip, Marloes van der Weele, Anske Plante, Nita Graafland, Robert Ruisaard, ✨Linda van der Windt✨ en Daphne Swart.

Klik hier
Laat je onderneming checken op cyberweerbaarheid!

Als kleine ondernemer denk je vaak dat cybercriminelen het niet op je gemunt hebben. Desondanks is het niet de vraag OF maar WANNEER je gehackt wordt. Als ‘bijvangst’ bij een aanval ben je gewoon de pineut.

Eens, het is niet het leukste om over na te denken als ondernemer. Maar wel een reeel risico. Laat je informeren en onderneem actie door je cyberweerbaarheid te checken.MKB Digicafé komt gratis langs in jouw ondernemersnetwerk met kenner Jaap Schouten en ervaringsdeskundige Ronald Kok of Xander Koppelmans om je nuttige tips te geven om je weerbaarheid te vergroten. Studenten van Digiwerkplaats Rijnmond kunnen vervolgens een scan voor je uitvoeren op jouw bedrijf om te zien waar je kwetsbaarheden zitten.

Stel niet uit. Neem contact met ons op om een MKB Digicafe in jouw netwerk te plannen via Linda.vanderwindt@itcampus.nl. Of meld je direct aan voor een scan van jouw bedrijf.

Mysterieuze ‘Melissa’ eist meermaals losgeld na cyberaanval: ‘Betaling loopt in de miljoenen’ https://lnkd.in/ef-4NGxe

Klik hier
Doe-het-zelf-dag: digitaliseren voor ondernemers

Ondernemers in de regio Rijnmond. Zet 13 oktober in je agenda!

Dan organiseren wij een doe-het-zelf-dag van 10:00 tot 18:00 uur op locatie van IT Campus Rotterdam: Scheepsbouwweg 11, 3089 JW Rotterdam.

Wat levert het je op?

✅Twee interessante lezingen van MKB Digicafé over Online privacy & Security en Online & Social Marketing;

✅Websitescan: je krijgt je eigen talententeam toegewezen die je website onder de loep nemen. Aan het eind ontvang jij een advies op maat met praktische tips waar je direct zelf mee aan de slag kan;

✅Rondleiding van het Innovation Dock;

✅Netwerken met andere ondernemers.

Kortom: in 1 dag helemaal up-to-date over digitalisering voor jouw bedrijf! Beperkt aantal plaatsen en deelname is gratis. Meld je dus snel aan via https://lnkd.in/dJtmmXHR

Klik hier

Team

Ons team staat voor je klaar om je te helpen en je aan jouw eigen talententeam te koppelen!

Vacature
Projectleider mkb
Reageer voor:
13/6/2022
Linda van der Windt
Projectleider mkb a.i.
Reageer voor:
Stefan Klink
Relatiemanager
Reageer voor:
Maple Cheung
Projectmedewerker
Reageer voor:
Diana de Winter
relatiemanager mkb
Reageer voor:
Daniëlle van Muijen
Communicatie adviseur
Reageer voor:

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?

Contactformulier

Heb je vragen, wil je meer weten of aansluiten bij Digiwerkplaats Rijnmond? Neem dan contact op!

Dank u! Uw bericht is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Adres


3089 JW Rotterdam
Scheepsbouwweg 11

Volg ons