Over ons

We helpen jou met de eerste en tweede stap voor het digitaliseren van jouw bedrijf! Deelnemen is kosteloos.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden- en kleinbedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. We ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling en online veiligheid. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Digiwerkplaats Rijnmond wordt vanuit een onafhankelijke positie aangestuurd door IT Campus Rotterdam. Aangesloten onderwijsinstellingen zijn Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Vanuit het bedrijfsleven zijn partners MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam-Rijnmond, Rabobank en KVK betrokken. Digiwerkplaats Rijnmond wordt mogelijk gemaakt door Ministerie EZK, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next), Gemeente Schiedam en MRDH.  

Deelname aan Digiwerkplaats Rijnmond is kosteloos. Dit is mogelijk omdat we financiering krijgen van diverse overheidspartijen die de ontwikkeling van de digitale werkplaats mogelijk maken.

Achtergrond

Het midden- en kleinbedrijf is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft het mkb hard geraakt. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie. De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt. In Nederland zijn meer dan 16 digitale werkplaatsen in diverse regio’s actief.

MKB Digicafé

Het MKB Digicafé is ook een initiatief voor het mkb om ondernemers te informeren, inspireren en te activeren voor online ondernemen. IT Campus Rotterdam organiseert het MKB Digicafé samen met de campussen in de regio, Security Delta en Dutch Innovation Factory, en de digitale werkplaatsen Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats regio Haaglanden. Tot eind 2022 levert het MKB Digicafé een kant-en-klaar en kosteloos programma met sterke sprekers op het gebied van online privacy & security en online en social marketing. Wil jij ook een MKB Digicafé in jouw ondernemersnetwerk? Neem dan contact met ons op!

Updates

Hackathon website scan 29 & 30 maart

Ben jij #ondernemer in de regio Rijnmond, heb je een #website, ben je al actief op #sociale media, en wil je jouw website optimaliseren? Dan is de hackathon op 29 en 30 maart voor jou! Je krijgt je eigen talententeam toegewezen met studenten van diverse disciplines.

Kun en wil je tekst en beeld nóg toegankelijker maken voor de bezoeker en stimuleren tot aankoop? Laat ons jonge marketingcommunicatie en ICT-talent van Digiwerkplaats Rijnmond vrijblijvend jouw website doorlichten tijdens de hackathon.

Je gaat naar huis met meer kennis en praktische tips over de reis die jouw klant via je website maakt, de menustructuur en navigatie, call to action, technische en juridische checks. Plus een adviesrapport op maat om direct jouw website te optimaliseren!

Klik hier
Speeddate sessie in samenwerking met Inholland brengt studenten en mkb'ers bij elkaar

Mixen en matchen. Daar draaide het gisterochtend allemaal om tijdens de speeddate sessie tussen studenten van Business Studies van Hogeschool Inholland en #mkb’ers met hun #digitaliseringsvraagstukken.

Veertien ondernemers hebben hun onderneming en vraagstuk gepitcht voor zo’n 40 studenten. Dit leidde tot matches, contacten over stageplekken en leuke netwerkgesprekken. Zowel voor de studenten als de ondernemers. Relatiemanagers Diana de Winter en Stefan Klink van Digiwerkplaats Rijnmond zorgden voor de mix aan mkb’ers, en Nita Graafland maakte als host en met de studenten de speeddate compleet.

Benieuwd wat Digiwerkplaats Rijnmond voor je kan betekenen? Ga dan naar ons aanbod en meld je aan.

We komen vast tot een #match!

Klik hier
Nog een succesvolle hackathon! 👍

Breng 18 studenten van Hogeschool Inholland, Zadkine en Techniek College Rotterdam met ondernemers in de #mode, #retail en #tech. Vul dit aan met een mini-masterclass Marketing en je komt tot de hackathon ‘website scan’ van Digiwerkplaats Rijnmond die vandaag plaatsvond bij Hogeschool Inholland en InCollab.

De talententeams van Hogeschool Inholland, Zadkine en Techniek College Rotterdam stelden in één dag hun adviesrapport op en presenteerden dit aan de ondernemers. De tips en adviezen zijn zeer positief ontvangen. Ondernemers kunnen direct aan de slag met de verbeteringen van hun website.

Ben je #mkb’er en kun jij ook wat hulp gebruiken van jong talent voor het optimaliseren van je website? Of heb je juist behoefte aan advies over social media, of wil je je bedrijf online veilig maken?  

Meld je dan aan via https://lnkd.in/dJtmmXHR

Het is kosteloos!

Klik hier
Genoeg inspiratie tijdens Ondernemen010Live om het nieuwe jaar te starten!

Zo’n 200 ondernemers kwamen naar de Maassilo voor nieuwtjes en ins en outs over toekomstbestendig ondernemen, de noodzaak van constante ontwikkeling binnen je bedrijf en breakout sessies met experts en ervaringen van andere ondernemers. De middag werd geopend door Robert Simons en Pieter van Klaveren.

Digiwerkplaats Rijnmond was erbij! Relatiemanager Stefan Klink van Digiwerkplaats Rijnmond presenteerde in een breakout sessie wat Digiwerkplaats voor jou als #mkb’er kan opleveren. Jesmond Lang van Active Gym deelde zijn ervaringen over de frisse blik van de studenten en hun concrete adviezen. Resultaat van het talententeam voor zijn bedrijf: veel extra volgers op social media, kinderen als doelgroep en veel nieuwe leden door flyeracties in de wijk van zijn sportschool.

Jesmond: ‘Ga vooral samenwerken met Digiwerkplaats Rijnmond. Het heeft me een boost gegeven, en dat geeft het me nog steeds. Het is een win-win om met jonge talenten samen te werken!’

En wat een belangstelling voor Digiwerkplaats Rijnmond tijdens de informatiemarkt met #teamDWR! Veel nieuwe contacten en mogelijke samenwerkingen, dat smaakt naar meer!

Ben je #mkb’er en kun jij ook wat hulp gebruiken van jong talent voor het optimaliseren van je website? Wil jij praktische tips ontvangen om het hart van jouw klant te raken met social media? Heb je juist behoefte aan advies over social media, of wil je je bedrijf online veilig maken?

Meld je dan, kosteloos, aan via https://lnkd.in/dJtmmXHR

Jesmond Lang Stefan Klink✨Linda van der Windt✨Suzanne SneldersMaple CheungDiana de WinterGemeente RotterdamMKB010>>Next MKB Rotterdam RijnmondYvonne Ramdin-TripMarloes van der WeeleYvette Huijsmans-Van SchieRonald Van RaaijMark Oosterveer

Klik hier
Nieuwe collega Suzanne Snelders komt team Digiwerkplaats Rijnmond versterken!

2023, en we gaan vol gas door ⛽️  

Wat zijn we blij met de komst van Suzanne Snelders, welkom! Suzanne gaat team Digiwerkplaats Rijnmond versterken als communicatie- en projectadviseur.

Wij wensen haar veel plezier en succes 🍀

Klik hier

Team

Ons team staat voor je klaar om je te helpen en je aan jouw eigen talententeam te koppelen!

Linda van der Windt
Projectleider mkb a.i.
Reageer voor:
Maple Cheung
Projectmedewerker
Reageer voor:
Diana de Winter
relatiemanager mkb
Reageer voor:
Suzanne Snelders
project- en communicatieadviseur
Reageer voor:

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?

Contactformulier

Heb je vragen, wil je meer weten of aansluiten bij Digiwerkplaats Rijnmond? Neem dan contact op!

Dank u! Uw bericht is ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Adres


3089 JW Rotterdam
Scheepsbouwweg 11

Volg ons