Wat is het MKB Digicafé

MKB Digicafé

Maandelijks een online bijeenkomst over hoe jij nú de kansen kan pakken op het gebied van digitalisering. Gratis. Gewoon vanuit jouw winkel of (thuis)kantoor.

MKB Digicafé

Maandelijks organiseren we in de regio's Rijnmond & Haaglanden een online MKB Digicafé dat je vanuit je eigen winkel of (thuis)kantoor kunt volgen! Het MKB Digicafé informeert én inspireert jou als ondernemer om de volgende stap te zetten in online en digitaal ondernemen. Denk daarbij aan online veiligheid, slim gebruik van gegevens die je verzamelt, hoe je nieuwe klanten vindt én bindt en hoe je jouw product of dienst optimaal onder de aandacht brengt bij potentiële afnemers!

Elk MKB Digicafé bestaat uit twee delen: informatie & inspiratie aan de hand van een gastspreker die veel praktische informatie deelt over het thema dat centraal staat, én activatie: hoe kun je nú al aan de slag in jouw eigen onderneming. Maar ook: hoe je gemakkelijk een talentteam kunt inschakelen via de digitale werkplaats om een advies op maat te maken voor jouw bedrijf, uiteraard met ook hier praktische tips & tricks waar je direct mee aan de slag kunt!

Bezoek het online MKB Digicafé vanuit jouw winkel of (thuis)kantoor. Meld je aan via www.mkbdigicafe.nl!

Wat is het MKB Digicafé

We leggen het graag aan je uit in een korte video.

Daarom MKB Digicafé
Maandelijks online, gewoon te volgen vanuit jouw winkel of (thuis)kantoor
Praktische tips waar je direct zelf mee aan de slag kan
Een directe link met de digitale werkplaats om direct door te pakken met jouw bedrijf

MKB Digicafé video's

Mkb Digicafé | Trends in klantenbenadering - Gijsbert van der Meulen | Ad Hoc Data

De online wereld biedt veel mogelijkheden voor klantcontact. Welke digitale trends komen eraan en hoe maak jij hier optimaal gebruik van? Schaap met de vijf poten Gijsbert van der Meulen zorgt ervoor dat jij in deze video weer helemaal op de hoogte bent!

MKB Digicafé | Custom Relation Management- Susan Visser | ZekerSusan

Susan Visser vertelt je alles over het boeiende onderwerp: CRM (Custom Relation Management).
Tijdens deze live sessie geeft zij praktische tips die jij in je eigen mkb kan toepassen.
Blijf niet stil zitten en kom in actie om verloren tijd tegen te gaan!

MKB Digicafé | AVG als kans - Ronald Kok | Scamander Solutions B.V.

Waar moet je rekening mee houden met het verzamelen, bewaren en gebruiken van gegevens van jouw cliënten of klanten? Roland Kok van Scamander Solutions B.V. neemt je mee en geeft handige tips in het omgaan met deze gegevens.

MKB Digicafé | Cyberweerbaarheid vs. cybersecurity - Job Kuijpers | Eye

Je komt maandagochtend vroeg op kantoor en merkt dat je niet meer kunt inloggen. Sterker nog, je collega’s kunnen dat ook niet meer. Een cybercrimineel heeft jouw bedrijfssysteem gegijzeld. Pas na betaling van losgeld wordt de blokkade ongedaan gemaakt.

In de tijd waarin het mkb steeds vaker slachtoffer wordt van gijzelsoftware, weten weinig ondernemers hoe ze zichzelf beter kunnen beveiligen. Job Kuijpers neemt je mee in zijn verhaal. Niet met dure, complexe oplossingen, maar met hands-on tips aan de hand van waargebeurde verhalen van ondernemers. Samen met jou bespreken we de trends die we zien in het digitale landschap om digitaal voorbereid de toekomst van ondernemen in te gaan.

MKB Digicafé | Social posts, planning en netwerk - Marc Pieterse | Young Digitals

Nu je weet hoe je jouw sociale netwerk wilt inrichten, is het tijd voor de content. In dit laatste café van het drieluik  is Marc Pieterse (founder) van The Young Digitals onze gastspreker. The Young Digitals is een sociale onderneming die jongeren opleidt naar een baan als digital marketeer. Marc geeft je praktische tips over de perfecte post: waar je op moet letten bij tekst en beeld, hoe je consistent blijft en hoe je een groot, maar vooral ook breed netwerk opbouwt.

MKB Digicafé | Sociale kanalen - Dennis de Winter | RauwCC

RauwCC verzorgde het tweede MKB Digicafé over sociale kanalen. Dennis de Winter is social media-expert, -trendwatcher en -trainer. Hij weet precies welke sociale kanalen er zijn, kent hun voor- en nadelen en weet waar voor jouw bedrijf de kansen liggen. Dennis deelt zijn kennis en geeft in dit café de retail en horeca ondernemers praktische tips bij het kiezen, inrichten en creëren van hun sociale netwerk.

MKB Digicafé | Veilig online ondernemen - Michel Verhagen en Erwin Hasenpflug | Digital Trust Center

MKB Digicafé: veilig online ondernemenAls ondernemer heb je veel digitaal contact. Via e-mail, whatsapp, website of sociale media sta je incontact met je klanten, leveranciers en medewerkers. Weet jij eigenlijk hoe veilig jouw bedrijf is online? Is je software up-to-date? Ben je weerbaar tegen hackers? En hoe stimuleer je veilig online gedrag van jouw medewerkers?Dagelijks hebben ondernemers direct of indirect te maken met cyberdreigingen.

Michel Verhagen en Erwin Hasenpflug van Digital Trust Center lichten tijdens het MKB Digicafé de basisprincipes uitgebreid aan je toe en vertellen je welke knoppen je in moet drukken om jouw online veiligheid te checken én te verbeteren.

MKB Digicafé | Online Social Marketing Strategie - Jochem van Loon | Social Lane

Op 24 augustus stond er weer een gloednieuw digicafé klaar. Dit digicafé werd verzorgd door commercieel directeur Jochem van Loon van het Haagse marketingbureau SocialLane. In dit digicafé gaf Jochem onder andere tips over het gebruik van Online & Social marketingstrategie.

Zo vertelde hij: Waarom het slim is om in te zetten op Google, wat het effect is van een digitale nieuwsbrief, wat het belang is van online adverteren en waarom het belangrijk is om sociale media in te zetten.

Agenda

Hier presenteren we de komende MKB Digicafés die we speciaal voor mkb ondernemers in de regio's Rijnmond en Haaglanden organiseren. Met nuttige praktische tips om direct zelf mee te starten, én een actieve link naar de digitale werkplaats in jouw regio.

No items found.

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?

Het MKB Digicafé wordt ook mede mogelijk gemaakt door: Gemeenten Den Haag, Delft, Zoetermeer en Schiedam, Rabobank, MKB Nederland regio Rotterdam-Rijnmond, MKB Delft, VNO NCW, Netwerk Zoetermeer en Retail Innovatie & Experience Campus.