Succesverhalen

Jong talent helpt Mattanna B.V. met het vernieuwen van hun website

praktijkverhaal
Bedrijven

Maak kennis met Matthijs, eigenaar van Mattanna B.V; een bedrijf dat diensten biedt voor vastgoedonderhoud, schoonmaak en ontruimingen. Voordat Matthijs in contact kwam met Digiwerkplaats Rijnmond, stond hij op het punt zijn verouderde website te vernieuwen. Maar wat waren precies de verbeterpunten van zijn website? In zijn zoektocht naar hulp kwam hij in contact met Digiwerkplaats Rijnmond en meldde Matthijs zich aan voor een website scan.

Jong talent helpt Mattanna B.V. met het vernieuwen van hun website

Concrete aanbevelingen van het talententeam

Matthijs nam deel aan de Doe-Het-Zelf-Dag van Digiwerkplaats Rijnmond; een uniek jaarevent waarbij studenten tijdens een ééndaagse hackaton in multilevel en multidisciplinaire groepen aan cases werkten van ondernemers en een waardevol adviesrapport opleverden over hun website.  

Voor Mattijs een mooie gelegenheid om de expertise van de studenten mee te nemen in de vernieuwing van zijn website. De dag startte met een briefing met zijn talententeam. Aan het einde van de dag, presenteerden de studenten al het advies aan Matthijs. De meest waardevolle tip die Matthijs kreeg van zijn talententeam is dat hij circulaire economie terug kan latenkomen op de website, omdat dit binnen zijn sector erg belangrijk is. In een circulaire economie bestaat er geen afval en ligt de focus op hergebruiken(recycle). Dit vond Matthijs een erg goed inzicht; naar aanleiding hiervan paste hij het logo van Mattanna zelfs aan naar een groene kleur. Het talententeam adviseerde ook de overzichtelijkheid van de website te verbeteren door ervoor te zorgen dat een bezoeker binnen 2 klikken kan zien waarvoor ze op de website komen. Als laatste van de ‘top-drie’ tips, kreeg Matthijs de tip om het gebruikersgemak te optimaliseren door de mobiele versie te verbeteren. Matthijs blikt terug op een succesvolle Doe-het-Zelf dag en heeft veel gehad aan de expertise van de studenten.

Expertise van jong talent verwerkt in de nieuwe website  

Als vervolg op de Doe-het-Zelf dag ontving Matthijs ook een uitgebreid adviesrapport. Met dit rapport kon de webdesigner direct aan de slag om concrete aanbevelingen te verwerken in de vernieuwde website. Matthijs vindt dat zijn talententeam heel goed werk heeft geleverd. Ook van zijn websitebezoekers krijgt hij dit te horen. En daar doe je het natuurlijk uiteindelijk voor!

Voor Matthijs was dit de eerste keer dat hij meedeed aan een adviestraject met studenten. Voor hem was het zeer geslaagd en aan te raden aan andere ondernemers!

‘’Ik heb er veel aan gehad en ik denk dat het resultaat perfect te zien is op onze nieuwe website. Ik raad het zeker aan.’’

Benieuwd naar de vernieuwde website? Neem een kijk op www.mattannabv.com

Matthijs heeft zich al aangemeld voor een volgend traject, namelijk ‘weerbaar tegen hackers’ waarin een nieuw talententeam de cyberveiligheid van Mattanna B.V. gaat analyseren.

Doe jij ook mee met één van de trajecten? Meld je dan aan via ons aanbod.

Bekijk dit ook

Lees hier alle inspirerende succesverhalen