Succesverhalen

Eigenaresse Natuurlijk Bloemen verzekerd van een betere online vindbaarheid

Hoe gaat het met

Daniela van Luijpen, eigenaresse van Natuurlijk Bloemen is blij met de nieuwe inzichten van de studenten van Hogeschool Rotterdam. Deze jonge talenten voerden een website scan uit, waarbij de gehele website werd doorlopen op verbeterpunten en met succes!

Eigenaresse Natuurlijk Bloemen verzekerd van een betere online vindbaarheid

Zichtbaar zijn op internet is erg belangrijk. Veel mkb’ers weten echter niet hoe ze dit oppakken. Ook Daniela liep daar tegenaan. Zo vertelt ze: “De vindbaarheid op internet is voor ons heel belangrijk. Het gemak dat mensen de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben en dat ze op de webshop onze producten kunnen bestellen is een must.”

Via haar persoonlijke netwerk kwam ze in contact met Digiwerkplaats Rijnmond. De digitale werkplaats koppelde haar al snel aan jonge talenten van Hogeschool Rotterdam die voor haar aan de slag gingen.  

Website scan met veel informatie

Het talententeam heeft voor Natuurlijk Bloemen een ‘Digital Insight: Website Scan’ uitgevoerd. In deze scan worden onder andere praktische tips en aanbevelingen voor tevreden bezoekers én het stimuleren van aankopen gegeven. Ook wordt de site volledig geanalyseerd.  

Daniela was blij dat de studenten zelf direct aan de slag gingen en de website analyseerden vanuit het perspectief van de klant. Eén contactmoment bleek voldoende voor goede afstemming en toelichting. Dat was prettig omdat de website scan werd uitgevoerd in een heel drukke periode voor de ondernemer.

Het was heel fijn dat het talententeam zelfstandig aan de slag kon, omdat ik in een heel drukke periode zat."

De bloemiste is erg blij met het adviesrapport van het jonge talent van Digiwerkplaats Rijnmond. “Momenteel is mijn websitebouwer bezig met het bouwen van een nieuwe website. De bevindingen worden meegenomen.” Erg waardevol was het inzicht om de webshop met de website te integreren, zodat klanten niet de website hoeven te verlaten om een bestelling te plaatsen.

Doorpakken met sociale media

Natuurlijk Bloemen is zeer tevreden over de inzet van Digiwerkplaats Rijnmond voor haar bedrijf. Komende weken gaan nieuwe talenten voor haar aan de slag om te kijken hoe Natuurlijk Bloemen haar sociale media kan optimaliseren om klanten te binden en nieuwe klanten te werven. Daniela is kan niet wachten op het advies van het talententeam!

Bekijk dit ook

Lees hier alle inspirerende succesverhalen