Succesverhalen

Studenten brengen nieuwe inzichten voor Antwan Tuin Totaal

praktijkverhaal
Bedrijven

Antwan Tuin Totaal B.V. is een hoveniersbedrijf met bijna 25 jaar ervaring. Anton, de eigenaar, heeft deelgenomen aan ons traject 'online marketing'. Een energiek team van studenten van Inholland werd ingeschakeld om een frisse kijk te bieden op hoe het bedrijf de markt kon benaderen.

Studenten brengen nieuwe inzichten voor Antwan Tuin Totaal

Het traject begon met een briefing. Hierin legde Anton uit dat hij het voor mensen met een beperkt budget gemakkelijker wil maken om een hovenier in te huren. Zijn talententeam ging daarna aan de slag om hier een plan voor te bedenken. Het team bestond uit studenten met verschillende expertises. Dit vond Anton positief omdat ze hierdoor elkaar versterkten en goed samenwerkten. Tijdens het traject bezocht Anton de studenten ook op locatie en werd het afgesloten met een eindpresentatie bij Inholland.

"De studenten waren enthousiast en betrokken. Ze hebben goed out-of-the-box nagedacht en kwamen met een nieuwe kijk op onze marktbenadering," deelt Anton, eigenaar Antwan Tuin Totaal B.V.

Het adviesrapport en de eindpresentatie bij Inholland leverden waardevolle tips en adviezen op. Het meest verrassende advies was om een duidelijk keuzemenu te maken, variërend van basis tot aan luxe opties. Hierdoor zou het voor potentiële klanten gemakkelijker worden om binnen hun budget te vinden wat ze zoeken. Ook zal de interne stagiair bij Antwan Tuin Totaal de adviezen implementeren in de social media strategie van het bedrijf.

Als advies aan andere ondernemers zou Anton willen meegeven: zorg voor betrokkenheid en geef de studenten de aandacht die ze verdienen. Op die manier krijg je gemotiveerde studenten die met creatieve oplossingen komen.

Bekijk dit ook

Lees hier alle inspirerende succesverhalen