Updates

Hier houden we je op de hoogte van ontwikkelingen binnen Digiwerkplaats Rijnmond.

Volg ons op LinkedIn
In the spotlight

Ben jij #ondernemer in de regio Rijnmond, heb je een #website, ben je al actief op #sociale media, en wil je jouw website optimaliseren? Dan is de hackathon op 29 en 30 maart voor jou! Je krijgt je eigen talententeam toegewezen met studenten van diverse disciplines.

Kun en wil je tekst en beeld nóg toegankelijker maken voor de bezoeker en stimuleren tot aankoop? Laat ons jonge marketingcommunicatie en ICT-talent van Digiwerkplaats Rijnmond vrijblijvend jouw website doorlichten tijdens de hackathon.

Je gaat naar huis met meer kennis en praktische tips over de reis die jouw klant via je website maakt, de menustructuur en navigatie, call to action, technische en juridische checks. Plus een adviesrapport op maat om direct jouw website te optimaliseren!

Doe mee! Klik en Meld je aan
Het Jaarevent Digiwerkplaats Rijnmond

De adrenaline giert nog door ons lijf van het Jaarevent Digiwerkplaats Rijnmond gisteren bij IT Campus Rotterdam. Het was een succes (en dat vonden niet alleen wij :-)!

We hebben geschiedenis geschreven in het Rotterdamse onderwijs! Bijna 60 studenten van Albeda mbo, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam en Zadkine werkten tijdens de eendaagse #hackathon in multilevel en multidisciplinaire groepen aan ondernemerscases. 14 talententeams werkten elk voor een eigen ondernemer aan een adviesrapport over hun website. Aan het eind van de dag presenteerde ze hun bevindingen aan hun ondernemers. Veel ondernemers hebben verrassende nieuwe inzichten opgedaan, en er zijn zelfs hier en daar al direct verbeteringen doorgevoerd op websites!

Naast de meetups die de 14 ondernemers hadden met hun talententeams, waren er ook twee MKB Digicafés over Online Privacy & Security en Online & Social Marketing en een rondleiding door de innovatieve hotspot van Rotterdam: RDM Rotterdam / Innovation Dock.

Tot slot presenteerden we alle successen van één jaar Digiwerkplaats Rijnmond: de nieuwe samenwerkingen in het onderwijs, maar ook harde cijfers: 61 cases zijn uitgewerkt door studenten, met de cases van gisteren erbij staat de teller al op 75!

Heel veel dank aan de aanwezige ondernemers, studenten, casemanagers, werkgroep onderwijs coördinatoren, stuurgroep, relaties van ondernemersnetwerken, onderwijs en overheden.

Robert Ruisaard / Ruud van Zandwijk / Nita Graafland / Marco Molendijk / Jelle Bakker / Eline Teng- van den Bor / Linda Trooster / Jaap Schouten / Michel Navarro / Annelies van der Zouwen / Mirjam Bokhorst / Inger Wolters / Matthijs van Hove / Romee Burgmans / Monica van der Knaap-Blok / Elsidu Correia / Edith M. / Wilgo Dors / Merel Vuil / Unico Wilkens / Jesmond Lang / Jochem van Loon / Lisa Emanuelson / Ikram Es-Sannouni / Frank van Meer / Janny Veninga / Yasmin Kortselius / Judith Jager / Esther Reith / Nick Damsma / Marcel Berkien / Stefan Klink / Maple Cheung / Diana de Winter / ✨Linda van der Windt✨ / Daphne Swart

Doe mee! klik en Meld je aan
Doe-het-zelf-dag: digitaliseren voor ondernemers

Ondernemers in de regio Rijnmond. Zet 13 oktober in je agenda!

Dan organiseren wij een doe-het-zelf-dag van 10:00 tot 18:00 uur op locatie van IT Campus Rotterdam: Scheepsbouwweg 11, 3089 JW Rotterdam.

Wat levert het je op?

✅Twee interessante lezingen van MKB Digicafé over Online privacy & Security en Online & Social Marketing;

✅Websitescan: je krijgt je eigen talententeam toegewezen die je website onder de loep nemen. Aan het eind ontvang jij een advies op maat met praktische tips waar je direct zelf mee aan de slag kan;

✅Rondleiding van het Innovation Dock;

✅Netwerken met andere ondernemers.

Kortom: in 1 dag helemaal up-to-date over digitalisering voor jouw bedrijf! Beperkt aantal plaatsen en deelname is gratis. Meld je dus snel aan via https://lnkd.in/dJtmmXHR

Doe mee! klik en Meld je aan
Bezoek van drie Digitale Werkplaatsen-experts voor een peer review

Afgelopen maandag kregen we bezoek van drie Digitale Werkplaatsen-experts om onze Digiwerkplaats Rijnmond te reviewen. Wim Bens, Jeroen van Dijk en Tamar van der Leeuw gingen in gesprek met alle stakeholders: studenten, ondernemer, docent, subsidierelaties, stuurgroep, netwerkpartijen en natuurlijk met ons #teammkb. Het resultaat is een overzicht wat we goed doen, wat onze ontwikkelpunten zijn én aanbevelingen. Het enthousiasme druipt van alle deelnemers af, aldus het peer review team. Daar zijn we enorm #trots op!

Wim, Jeroen en Tamar, dank voor jullie kritische blik! De eerste terugkoppeling was al heel waardevol voor ons. We kijken uit naar het rapport!

Dank aan alle aanwezigen: Janny Veninga, Unico Wilkens, Diana de Winter, Simone Fredriksz, Hans Maas, Yvette Huijsmans-Van Schie, Yvonne Ramdin-Trip, Marloes van der Weele, Anske Plante, Nita Graafland, Robert Ruisaard, ✨Linda van der Windt✨ en Daphne Swart.

Doe mee! klik en Meld je aan
Laat je onderneming checken op cyberweerbaarheid!

Als kleine ondernemer denk je vaak dat cybercriminelen het niet op je gemunt hebben. Desondanks is het niet de vraag OF maar WANNEER je gehackt wordt. Als ‘bijvangst’ bij een aanval ben je gewoon de pineut.

Eens, het is niet het leukste om over na te denken als ondernemer. Maar wel een reeel risico. Laat je informeren en onderneem actie door je cyberweerbaarheid te checken.MKB Digicafé komt gratis langs in jouw ondernemersnetwerk met kenner Jaap Schouten en ervaringsdeskundige Ronald Kok of Xander Koppelmans om je nuttige tips te geven om je weerbaarheid te vergroten. Studenten van Digiwerkplaats Rijnmond kunnen vervolgens een scan voor je uitvoeren op jouw bedrijf om te zien waar je kwetsbaarheden zitten.

Stel niet uit. Neem contact met ons op om een MKB Digicafe in jouw netwerk te plannen via Linda.vanderwindt@itcampus.nl. Of meld je direct aan voor een scan van jouw bedrijf.

Mysterieuze ‘Melissa’ eist meermaals losgeld na cyberaanval: ‘Betaling loopt in de miljoenen’ https://lnkd.in/ef-4NGxe

Doe mee! klik en Meld je aan
Onze relatiemanager Diana bij BNI Delta bijeenkomst

Vandaag maakten leden en bezoekers van BNI Delta nader kennis met onze relatiemanager Diana de Winter. Diana gaf een 10 minuten presentatie waarin ze vertelde over één van de mooie projecten van IT Campus Rotterdam: Digiwerkplaats Rijnmond.

Met dit initiatief krijgen MKB ondernemers gratis advies van talententeams uit het beroepsonderwijs. Er worden verschillende vraagstukken opgepakt op het gebied van online marketing, websites, sociale media en digitale veiligheid.

Laat jong talent je gratis helpen als ondernemer en meld je aan via https://lnkd.in/dJtmmXHR

Doe mee! klik en Meld je aan
Houdt grip op jouw onderneming!

Mkb'ers opgelet: Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden organiseert op 17, 18 en 30 mei het gratis Cyber Crime Congres met als host: Ewout Genemans, bekend van diverse crimeprogramma's.Want maar liefst 1 op de 5 ondernemers wordt slachtoffer van cybercrime! Tijd om daar iets tegen te doen. Door middel van hands-on tips word je bewust gemaakt welke stappen je moet zetten om veilig online te ondernemen!

Meld je aan via: https://lnkd.in/eH_WH66T

Doe mee! klik en Meld je aan
Digiwerkplaats Rijnmond breidt uit!

Welkom Diana de Winter en ✨Linda van der Windt✨ bij #teamcampus! We zijn ontzettend blij dat deze twee toppers ons komen versterken en zich zullen vastbijten in het programma 'digitalisering mkb'.

Als projectleider mkb a.i. gaat Linda aan de slag met de verdere ontwikkeling van Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digicafé. Diana zal als relatiemanager mkb in nauw contact staan met mkb'ers, studenten en onderwijsinstellingen.  

Wij wensen Linda en Diana onwijs veel plezier en succes met hun opdracht!

Doe mee! klik en Meld je aan
Aangesloten bedrijven ontvangen adviesrapporten van jong talent na geslaagde hackathon

Een mooie afsluiting van de driedaagse hackathon, van Digiwerkplaats Rijnmond, op het Albeda College! Afgelopen vrijdag ontvingen de deelnemende bedrijven het adviesrapport van de studenten!

De jonge marketeers werkten drie dagen lang aan vraagstukken van: Freshzzp, Active Gym, Oechies en Natuurlijk Bloemen. Tijdens de presentaties gaven zij tips en adviezen aan de mkb'ers.

De ondernemers zijn onder de indruk van de talententeams. De bevindingen en tips die zij kregen hadden ze nog niet aan gedacht. De studenten kijken met een frisse blik naar de bedrijfsproblemen. Dit helpt ondernemers enorm met de digitalisering en groei binnen het bedrijf.  

Ook de jonge talenten waren razend enthousiast. Zo vertelt een deelnemer: “Met dit soort opdrachten word je echt opgeleid tot marketeer.” De studenten zijn blij met de praktijkgerichte opdrachten van de digitale werkplaats.  

Kortom een zeer geslaagd evenement, waar zowel student als ondernemer enorm veel aan heeft gehad. Een echte win-win!

Doe mee! klik en Meld je aan
Digiwerkplaats Rijnmond trakteert!

Met trots delen we dat dit jaar al meer dan 60 ondernemers je voor zijn gegaan met een gratis traject bij Digiwerkplaats Rijnmond! Terwijl een deel van deze ondernemers komende weken verder geholpen wordt, bereiden we ons ook alvast voor op het nieuwe studiejaar met nieuw - gratis – aanbod voor jou als ondernemer. Per september kun je starten met jouw weerbaarheid tegen hackers en het aanbod voor ondersteuning bij online & social marketing en jouw website wordt vernieuwd!

Binnenkort publiceren we dit ververste aanbod op onze website en LinkedIn.  

Kun je niet wachten, en wil je nú aan de slag met jouw eigen talententeam? Dat kan!
Meld je aan via: https://lnkd.in/dJtmmXHR en dan gaan we je matchen! Gratis!

Digiwerkplaats Rijnmond

#digiwerkplaatsrijnmond #mkbrotterdam #mkbrijnmond #gratis #gratistraject

Doe mee! klik en Meld je aan

Volg ons op LinkedIn

We inspireren ons netwerk ook graag buiten de deur en daarom posten we regelmatige leuke content op onze Linkedin pagina. Handig, want als je ons volgt ontvang je ons nieuws in je timeline en ben je er altijd optijd bij als we nieuw aanbod publiceren, een nieuw MKB Digicafé aankondigen of voorbeelden delen van ondernemers die je voor zijn gegaan.

Volg ons op Linkedin