Updates

Hier houden we je op de hoogte van ontwikkelingen binnen Digiwerkplaats Rijnmond.

Volg ons op LinkedIn
In the spotlight

Wil jij als ondernemer ook zicht hebben op hoe je online vragen van klanten effectief en netjes kunt beantwoorden? En wil je tegelijkertijd studenten helpen met een waardevolle praktijkervaring? 📱💬

Doe dan mee met ons unieke traject 'webcare scan', waarbij studenten van Albeda mbo advies geven hoe je online vragen, wensen en klachten van je klanten kan monitoren en beantwoorden. Dit is dus jouw kans om frisse inzichten te krijgen en je online klantenservice te optimaliseren met de hulp van getalenteerde jongeren!

🌟Interesse? Meld je dan kosteloos aan via https://lnkd.in/dJtmmXHR

Doe mee! Klik en Meld je aan
Factsheet Digiwerkplaats Rijnmond 2022: alle feiten op een rij

✅Al 45 bedrijven waren je voor met vraagstukken van website optimalisatie tot aan advies voor meer engagement op social media. Weet je niet waar je moet starten met digitaliseren? Ook dan ben je bij Digiwerkplaats Rijnmond op het juiste adres!

✅Bedrijven uit Rotterdam en omgeving van alle branches zijn welkom. Tot nu toe zijn er al 61 adviesrapporten opgeleverd en 38 in ontwikkeling door jong talent van Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, Techniek College Rotterdam, Zadkine, Albeda mbo.

✅82% van de ondernemers raadt een traject aan. Ben je #mkb'er, meld je dan aan voor een traject via https://lnkd.in/dJtmmXHR om gratis hulp te krijgen bij het digitaliseren!

Bekijk de factsheet op onze LinkedIn-pagina voor meer feiten.

Doe mee! klik en Meld je aan
Inspirerende dag in Ede met alle 20 Digitale Werkplaatsen!

Samen kom je een heel eind verder. Dat bleek na een inspirerende dag in Ede met alle 20 Digitale Werkplaatsen van het land.

Onze projectleider, ✨Linda van der Windt✨, was eergister aanwezig bij deze meeting in Ede waar de werkplaatsen de beste ideeën met elkaar uitwisselden.

In 1 dag ontvingen we 19 goede ideeën van de Digitale Werkplaatsen. Deze toffe dag leverde ons veel inspiratie en mooie input op voor verduurzaming van Digiwerkplaats Rijnmond.

Dank aan alle aanwezigen!

#samenkomjeverder#digiwerkplaatsen#mkb#ondernemers#digitalisering#mkbwerkplaatsen#digital

Digitale Werkplaats Arnhem NijmegenMoveDigi - Digitale Werkplaats Regio ZwolleMijn Digitale Werkplaats DrechtstedenDigiLab RivierenlandDigitale Werkplaats Noordoost-BrabantMKB Datalab LimburgMKB DigiwerkplaatsDigitale Werkplaats TwenteDigiLab Regio FoodvalleyDigilab FlevolandWerkplaats Digitaal OndernemenWOOGroningenMKB Werkplaats UtrechtDigitale Werkplaats FryslânMKB Digital Workspace

Doe mee! klik en Meld je aan
Het Jaarevent Digiwerkplaats Rijnmond

De adrenaline giert nog door ons lijf van het Jaarevent Digiwerkplaats Rijnmond gisteren bij IT Campus Rotterdam. Het was een succes (en dat vonden niet alleen wij :-)!

We hebben geschiedenis geschreven in het Rotterdamse onderwijs! Bijna 60 studenten van Albeda mbo, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam en Zadkine werkten tijdens de eendaagse #hackathon in multilevel en multidisciplinaire groepen aan ondernemerscases. 14 talententeams werkten elk voor een eigen ondernemer aan een adviesrapport over hun website. Aan het eind van de dag presenteerde ze hun bevindingen aan hun ondernemers. Veel ondernemers hebben verrassende nieuwe inzichten opgedaan, en er zijn zelfs hier en daar al direct verbeteringen doorgevoerd op websites!

Naast de meetups die de 14 ondernemers hadden met hun talententeams, waren er ook twee MKB Digicafés over Online Privacy & Security en Online & Social Marketing en een rondleiding door de innovatieve hotspot van Rotterdam: RDM Rotterdam / Innovation Dock.

Tot slot presenteerden we alle successen van één jaar Digiwerkplaats Rijnmond: de nieuwe samenwerkingen in het onderwijs, maar ook harde cijfers: 61 cases zijn uitgewerkt door studenten, met de cases van gisteren erbij staat de teller al op 75!

Heel veel dank aan de aanwezige ondernemers, studenten, casemanagers, werkgroep onderwijs coördinatoren, stuurgroep, relaties van ondernemersnetwerken, onderwijs en overheden.

Robert Ruisaard / Ruud van Zandwijk / Nita Graafland / Marco Molendijk / Jelle Bakker / Eline Teng- van den Bor / Linda Trooster / Jaap Schouten / Michel Navarro / Annelies van der Zouwen / Mirjam Bokhorst / Inger Wolters / Matthijs van Hove / Romee Burgmans / Monica van der Knaap-Blok / Elsidu Correia / Edith M. / Wilgo Dors / Merel Vuil / Unico Wilkens / Jesmond Lang / Jochem van Loon / Lisa Emanuelson / Ikram Es-Sannouni / Frank van Meer / Janny Veninga / Yasmin Kortselius / Judith Jager / Esther Reith / Nick Damsma / Marcel Berkien / Stefan Klink / Maple Cheung / Diana de Winter / ✨Linda van der Windt✨ / Daphne Swart

Doe mee! klik en Meld je aan
Doe-het-zelf-dag: digitaliseren voor ondernemers

Ondernemers in de regio Rijnmond. Zet 13 oktober in je agenda!

Dan organiseren wij een doe-het-zelf-dag van 10:00 tot 18:00 uur op locatie van IT Campus Rotterdam: Scheepsbouwweg 11, 3089 JW Rotterdam.

Wat levert het je op?

✅Twee interessante lezingen van MKB Digicafé over Online privacy & Security en Online & Social Marketing;

✅Websitescan: je krijgt je eigen talententeam toegewezen die je website onder de loep nemen. Aan het eind ontvang jij een advies op maat met praktische tips waar je direct zelf mee aan de slag kan;

✅Rondleiding van het Innovation Dock;

✅Netwerken met andere ondernemers.

Kortom: in 1 dag helemaal up-to-date over digitalisering voor jouw bedrijf! Beperkt aantal plaatsen en deelname is gratis. Meld je dus snel aan via https://lnkd.in/dJtmmXHR

Doe mee! klik en Meld je aan
Bezoek van drie Digitale Werkplaatsen-experts voor een peer review

Afgelopen maandag kregen we bezoek van drie Digitale Werkplaatsen-experts om onze Digiwerkplaats Rijnmond te reviewen. Wim Bens, Jeroen van Dijk en Tamar van der Leeuw gingen in gesprek met alle stakeholders: studenten, ondernemer, docent, subsidierelaties, stuurgroep, netwerkpartijen en natuurlijk met ons #teammkb. Het resultaat is een overzicht wat we goed doen, wat onze ontwikkelpunten zijn én aanbevelingen. Het enthousiasme druipt van alle deelnemers af, aldus het peer review team. Daar zijn we enorm #trots op!

Wim, Jeroen en Tamar, dank voor jullie kritische blik! De eerste terugkoppeling was al heel waardevol voor ons. We kijken uit naar het rapport!

Dank aan alle aanwezigen: Janny Veninga, Unico Wilkens, Diana de Winter, Simone Fredriksz, Hans Maas, Yvette Huijsmans-Van Schie, Yvonne Ramdin-Trip, Marloes van der Weele, Anske Plante, Nita Graafland, Robert Ruisaard, ✨Linda van der Windt✨ en Daphne Swart.

Doe mee! klik en Meld je aan
Laat je onderneming checken op cyberweerbaarheid!

Als kleine ondernemer denk je vaak dat cybercriminelen het niet op je gemunt hebben. Desondanks is het niet de vraag OF maar WANNEER je gehackt wordt. Als ‘bijvangst’ bij een aanval ben je gewoon de pineut.

Eens, het is niet het leukste om over na te denken als ondernemer. Maar wel een reeel risico. Laat je informeren en onderneem actie door je cyberweerbaarheid te checken.MKB Digicafé komt gratis langs in jouw ondernemersnetwerk met kenner Jaap Schouten en ervaringsdeskundige Ronald Kok of Xander Koppelmans om je nuttige tips te geven om je weerbaarheid te vergroten. Studenten van Digiwerkplaats Rijnmond kunnen vervolgens een scan voor je uitvoeren op jouw bedrijf om te zien waar je kwetsbaarheden zitten.

Stel niet uit. Neem contact met ons op om een MKB Digicafe in jouw netwerk te plannen via Linda.vanderwindt@itcampus.nl. Of meld je direct aan voor een scan van jouw bedrijf.

Mysterieuze ‘Melissa’ eist meermaals losgeld na cyberaanval: ‘Betaling loopt in de miljoenen’ https://lnkd.in/ef-4NGxe

Doe mee! klik en Meld je aan
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Volg ons op LinkedIn

We inspireren ons netwerk ook graag buiten de deur en daarom posten we regelmatige leuke content op onze Linkedin pagina. Handig, want als je ons volgt ontvang je ons nieuws in je timeline en ben je er altijd optijd bij als we nieuw aanbod publiceren, een nieuw MKB Digicafé aankondigen of voorbeelden delen van ondernemers die je voor zijn gegaan.

Volg ons op Linkedin