Updates

Hier houden we je op de hoogte van ontwikkelingen binnen Digiwerkplaats Rijnmond.

Volg ons op LinkedIn
In the spotlight

Ondernemers in de regio Rijnmond. Zet 13 oktober in je agenda!

Dan organiseren wij een doe-het-zelf-dag van 10:00 tot 18:00 uur op locatie van IT Campus Rotterdam: Scheepsbouwweg 11, 3089 JW Rotterdam.

Wat levert het je op?

✅Twee interessante lezingen van MKB Digicafé over Online privacy & Security en Online & Social Marketing;

✅Websitescan: je krijgt je eigen talententeam toegewezen die je website onder de loep nemen. Aan het eind ontvang jij een advies op maat met praktische tips waar je direct zelf mee aan de slag kan;

✅Rondleiding van het Innovation Dock;

✅Netwerken met andere ondernemers.

Kortom: in 1 dag helemaal up-to-date over digitalisering voor jouw bedrijf! Beperkt aantal plaatsen en deelname is gratis. Meld je dus snel aan via https://lnkd.in/dJtmmXHR

Klik hier
Aangesloten bedrijven ontvangen adviesrapporten van jong talent na geslaagde hackathon

Een mooie afsluiting van de driedaagse hackathon, van Digiwerkplaats Rijnmond, op het Albeda College! Afgelopen vrijdag ontvingen de deelnemende bedrijven het adviesrapport van de studenten!

De jonge marketeers werkten drie dagen lang aan vraagstukken van: Freshzzp, Active Gym, Oechies en Natuurlijk Bloemen. Tijdens de presentaties gaven zij tips en adviezen aan de mkb'ers.

De ondernemers zijn onder de indruk van de talententeams. De bevindingen en tips die zij kregen hadden ze nog niet aan gedacht. De studenten kijken met een frisse blik naar de bedrijfsproblemen. Dit helpt ondernemers enorm met de digitalisering en groei binnen het bedrijf.  

Ook de jonge talenten waren razend enthousiast. Zo vertelt een deelnemer: “Met dit soort opdrachten word je echt opgeleid tot marketeer.” De studenten zijn blij met de praktijkgerichte opdrachten van de digitale werkplaats.  

Kortom een zeer geslaagd evenement, waar zowel student als ondernemer enorm veel aan heeft gehad. Een echte win-win!

Klik hier
Digiwerkplaats Rijnmond trakteert!

Met trots delen we dat dit jaar al meer dan 60 ondernemers je voor zijn gegaan met een gratis traject bij Digiwerkplaats Rijnmond! Terwijl een deel van deze ondernemers komende weken verder geholpen wordt, bereiden we ons ook alvast voor op het nieuwe studiejaar met nieuw - gratis – aanbod voor jou als ondernemer. Per september kun je starten met jouw weerbaarheid tegen hackers en het aanbod voor ondersteuning bij online & social marketing en jouw website wordt vernieuwd!

Binnenkort publiceren we dit ververste aanbod op onze website en LinkedIn.  

Kun je niet wachten, en wil je nú aan de slag met jouw eigen talententeam? Dat kan!
Meld je aan via: https://lnkd.in/dJtmmXHR en dan gaan we je matchen! Gratis!

Digiwerkplaats Rijnmond

#digiwerkplaatsrijnmond #mkbrotterdam #mkbrijnmond #gratis #gratistraject

Klik hier
Studenten Marketing en Communicatie Albeda aan de slag met échte bedrijfsproblemen

Sinds woensdag is het heerlijk druk op @IT Campus Rotterdam. Tijdens de driedaagse hackathon van de opleiding Marketing en Communicatie van Albeda mbo gaan 60 studenten aan de slag om ondernemers te ondersteunen in social media. Het jonge talent onderzoekt de vraag van de ondernemer, brainstormt over mogelijke oplossingen en werkt adviesrapporten op maat uit. Vandaag zullen de studenten de inzichten presenteren aan ‘hun’ ondernemers, zodat zij met hun praktische tips, direct aan de slag kunnen. De ondernemers, studenten en docenten zijn razend enthousiast, en wij natuurlijk ook!

Klik hier
Relatiemanager mkb Kelly op ondernemersontbijt Shop Schiedam

Deze week presenteerde relatiemanager mkb Kelly VinckDigiwerkplaats Rijnmond aan Schiedamse ondernemers tijdens het ondernemersontbijt van Ondernemersplatform SHOP Schiedam. Ze sprak met horeca- en retailondernemers om ze uit te dagen de eerste of tweede stap te nemen in digitalisering van hun bedrijf en het brede – gratis - aanbod van Digiwerkplaats Rijnmond te benadrukken. Een interessante en inspirerende ochtend. De eerste intakegesprekken met de enthousiaste Schiedamse ondernemers staan al ingepland! Kortom, een geslaagd event!

Wil jij nou ook futureproof zijn, maar weet je niet waar te beginnen?

Bekijk ons uitgebreide aanbod op:https://lnkd.in/dJtmmXHR

#digiwerkplaatsrijnmond#digitalisering#shopschiedam#ondernemersontbijt#schiedam

Beeld: BuroGoedwijs

Klik hier
Kelly Vinck nieuw gezicht Digiwerkplaats Rijnmond

We zijn trots op Kelly Vinck die deze week is gestart als relatiemanager mkb voor Digiwerkplaats Rijnmond.
Zij is het gezicht van de werkplaats. Als mkb'er kun je haar tegenkomen als jij een vraagstuk hebt waarin je wilt digitaliseren.

Klik hier
Bescherm je bedrijf tegen een cyberaanval

Hoe kun je je als bedrijf beschermen tegen een cyberaanval?
Speciaal voor ondernemers die hierbij hulp kunnen gebruiken, het volgende:

De komende 2 weken stelt jong talent van de studie integrale veiligheidskunde zich beschikbaar tot bedrijven om hiernaar onderzoek te doen.

De Integrale Veiligheidsstudenten kunnen je als ondernemer helpen met het in kaart brengen van de kans dat jouw bedrijf en je klanten het slachtoffer worden van een cyberaanval.

Denk hierbij aan:
°Phishing-fraude
°Een fysieke aanval
°Hacking/informatiegijzeling

De Integrale Veiligheidsstudenten kunnen een risico-analyse voor je bedrijf opstellen. Hierbij gaat het vooral over de business continuïteit en hoe je je als ondernemer kunt voorbereiden.

Heb je interesse en wil je ook graag gekoppeld worden aan dit jonge talent? Stuur dan gerust een bericht of meld je aan via: https://lnkd.in/dP6GgWE

Wees er snel bij! Er zijn maar enkele plekken beschikbaar, mis het niet.

#itcampusrotterdam#digiwerkplaatsrijnmond#intergraleveiligheid#jongtalent#inholland

Klik hier
Hilda Blom nieuwe projectleider mkb

We zijn ontzettend blij dat Hilda Blom-Wijnants per 1 februari is gestart als projectleider mkb! Hilda gaat uitvoering geven aan de projecten Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digicafé. Ze heeft veel affiniteit met het mkb vanuit haar vorige rol als coördinator van het beroepspraktijkbureau waarbij ze ondernemers en studenten met elkaar matchte.

In haar rol als projectleider bouwt ze aan een stabiele basis voor Digiwerkplaats Rijnmond en bouwt de samenwerking geleidelijk verder uit over regio Rijnmond. Samen met onze partners in de regio Haaglanden ontwikkelt ze het MKB Digicafé waar ondernemers zich kunnen laten informeren en inspireren en waar een actieve link gelegd wordt naar Digiwerkplaats Rijnmond.


#mkb #digitaliseren #digiwerkplaatsrijnmond #mkbdigicafe

Klik hier
VACATURE: Zet jouw netwerkskills in om het mkb te ondersteunen!

Ben jij ondernemend en graag op pad? Dan past deze vacature perfect bij jou!  
Als relatiemanager ben jij het gezicht van Digiwerkplaats Rijnmond en gaat actief op pad om mkb te informeren en activeren voor het dienen van digitaliseringsvraagstukken en zo te ondersteunen.

Nieuwsgierig naar deze functie? Bekijk de vacature op: https://lnkd.in/dxBw3EA7

Interesse? Projectleider Hilda Blom vertelt je er graag meer over.

Klik hier

Volg ons op LinkedIn

We inspireren ons netwerk ook graag buiten de deur en daarom posten we regelmatige leuke content op onze Linkedin pagina. Handig, want als je ons volgt ontvang je ons nieuws in je timeline en ben je er altijd optijd bij als we nieuw aanbod publiceren, een nieuw MKB Digicafé aankondigen of voorbeelden delen van ondernemers die je voor zijn gegaan.

Volg ons op Linkedin