Over ons

We helpen jou op maat óf je kiest ervoor om deel te nemen aan de digital insights of upgrades. Deelnemen is gratis.

Digiwerkplaats Rijnmond

Digiwerkplaats Rijnmond is er voor het midden en klein bedrijf van 2-49 medewerkers in de regio Rijnmond. We ondersteunen jou als ondernemer met digitale uitdagingen. Op het gebied van online sales, online en social marketing, web ontwikkeling, programmeren, privacy & security, cloud engineering én het digitaliseren van administratieve bedrijfsprocessen. In de digitale werkplaats werken we met jong, toekomstgericht en creatief talent. Het zijn studenten van diverse niveaus en opleidingen die in teams samenwerken aan een opdracht voor jouw bedrijf. Ze maken een adviesrapport met praktische handvatten waar je direct mee aan de slag kan.

Digiwerkplaats Rijnmond wordt vanuit een onafhankelijke positie aangestuurd door IT Campus Rotterdam. Aangesloten onderwijsinstellingenzijn Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Inholland. Vanuit het bedrijfsleven zijn partners MKB Rotterdam Rijnmond, VNO NCW Rotterdam-Rijnmond, Rabobank en KVK betrokken. Digiwerkplaats Rijnmond wordt mogelijk gemaakt door Ministerie EZK, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam (MKB010>>Next), Gemeente Schiedam en MRDH.  

Deelname aan Digiwerkplaats Rijnmond is vooralsnog gratis. Dit is mogelijk omdat we financiering krijgen van diverse overheidspartijen die de ontwikkeling van de digitale werkplaats mogelijk maken.

Achtergrond

Het midden en klein bedrijf is de motor van de Nederlandse economie. De coronacrisis heeft het mkb hard geraakt. Door digitalisering in het brede mkb te versnellen, dragen we bij aan herstel van de economie. De digitale werkplaats ontwikkelt digitale vaardigheden van ondernemers en is tegelijkertijd de kweekvijver voor de regio om te groeien naar meer integraal onderwijs, dat doorstroom bevordert, (cross)sectorale samenwerking tussen opleidingsniveaus mogelijk maakt en een betere aansluiting op de arbeidsmarkt bewerkstelligt. In Nederland zijn reeds 16 digitale werkplaatsen in diverse regio’s actief.

MKB Digicafé

Het MKB Digicafé is ook een initiatief van IT Campus Rotterdam om samen met de campussen in de regio, The Hague Security Delta en Dutch Innovation Factory, en de digitale werkplaatsen Digiwerkplaats Rijnmond en MKB Digiwerkplaats regio Haaglanden ondernemers nóg beter te ondersteunen. Het MKB Digicafé staat in directe relatie tot het aanbod in de digitale werkplaatsen. Het maandelijkse online MKB Digicafé richt zich primair op de sectoren retail, horeca, zakelijke en overige dienstverlening, (maak)industrie en transport, logistiek en maritiem. Meer over het MKB Digicafé lees je hier.

Updates

Drieluik: optimaal je klant bedienen

Gijsbert van der Meulen, Susan Visser en Ronald Kok zijn de nieuwe sprekers voor het aankomende drieluik: optimaal je klant bedienen.

Op 2 november trapt Ronald Kok af met hoe je omgaat met klantgegevens. De andere thema's die worden besproken gaan over Customer Relation Management (CRM) op 7 december met Susan Visser en op 11 januari trends in klantenbenadering met Gijsbert van der Meulen.  

Ben jij benieuwd geworden naar wat dit voor jou te bieden heeft? Twijfel niet langer en meld je direct aan via de onderstaande link:
https://lnkd.in/emTHme33

Alle MKB Digicafés zijn gratis te volgen.

Klik hier
Geslaagde editie MKB Digicafé

Een mooie bijdrage afgelopen dinsdag van Marc Pieterse cofounder van The Young Digitals. Deelnemers van afgelopen MKB Café waren laaiend enthousiast en gaan de slag met de sociale kanalen en de perfecte post. Ook op zoek naar tips en tricks voor jouw content creatie?
Na het zien, van deze video, ben jij ook ContentKing!


Klik hier
Mkb'er Past-elle enthousiast met project Digiwerkplaats Rijnmond

Onlangs hebben Marieke de Haan en Merel Sluis, trotse eigenaressen van Past-elle Lingerie in Vlaardingen, de weg gevonden naar Digiwerkplaats Rijnmond. Projectleider Mariëlle de Jong ging met hen in gesprek om te kijken waar de wensen op het gebied van digitalisering binnen het bedrijf lag. In Vlaardingen is Past-elle Lingerie al 17 jaar aanwezig in het centrum, maar nu wensen zij ook een grotere naamsbekendheid en betere vindbaarheid op Google. Digiwerkplaats Rijnmond heeft hen gekoppeld aan enthousiast jong talent van Hogeschool Rotterdam. Zij zijn op dit moment hard aan de slag voor de lingeriezaak. Binnenkort wordt het persoonlijk advies met praktische tips aan Marieke en Merel opgeleverd!  

Wil jij dit ook? Meld je hier aan via digiwerkplaatsrijnmond.nl. Gratis.

Klik hier
Bezoek bestuur

Sinds lange tijd konden we het bestuur van IT Campus Rotterdam weer live op locatie ontvangen. Daar maakten de bestuursleden onder andere kennis met #teamcampus. Onze collega's presenteerden een update van de projecten en behaalde resultaten en uitdagingen. Fijn dat we zo ook intern weer nieuwe verbindingen hebben gelegd!

Klik hier
MKB ondernemers weten de weg naar Digiwerkplaats Rijnmond te vinden

Afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan het inrichten van Digiwerkplaats Rijnmond.
Proposities zijn gelanceerd, netwerkorganisaties aangeschreven en Rotterdamse onderwijsinstellingen gaan weer starten.

Een mooi moment om aan de gang te gaan met 1 van de 25 MKB ondernemers, die zich al hebben aangemeld voor digitale ondersteuning!

Wil jij ook met de digitale ontwikkelingen aan de gang, dat kan, meld je aan en we gaan aan de slag. Gratis.

Klik hier
Digiwerkplaats Rijnmond live!

Heb je 'm al gezien? De nieuwe website van Digiwerkplaats Rijnmond is live!
Neem een kijkje en ontdek hoe wij jou als ondernemer kunnen helpen bij de digitalisering van jouw bedrijf.

Jong talent staat voor jou in de startblokken om je te helpen met online marketing en ICT-vraagstukken. Gratis.

Klik hier

Team

Ons team staat voor je klaar om je te helpen en je aan jouw eigen talententeam te koppelen!

Daniëlle van Muijen
Communicatie adviseur
Reageer voor:

Initiatiefnemers

Ook aansluiten?