Expertbedrijven

Het is fijn om te weten wat er op je af komt als je deelneemt aan Digiwerkplaats Rijnmond. Daarom hebben we alle stappen voor je uitgewerkt.

win-win-win

Deelnemen aan Digiwerkplaats Rijnmond is gratis. Dit kan omdat het meerjarige project financieel wordt gesteund vanuit het rijk, provincie én lokale overheid. De jonge talenten die worden ingezet volgen een opleiding aan één van de betrokken onderwijsinstellingen. Jouw opdracht is voor hen dé manier om het geleerde in de praktijk te brengen.
Ze worden daarbij begeleid en gecoacht door docenten en expertbedrijven.

We streven ernaar om talententeams te formeren bestaande uit studenten van meerdere onderwijsinstellingen, opleidingen en niveaus. Zo leren zij tijdens hun opleiding samenwerken in multidisciplinaire en multilevel teams. We gaan daarom ook een inspanningsverplichting met je aan. Onze talententeams zetten zich tijdens hun leerproces dagelijks in voor het beste resultaat voor jouw bedrijf.

Jij ontvangt een advies voor jouw bedrijf én steunt daarmee de ontwikkeling van jong talent én het Rotterdamse beroepsonderwijs. Een win-win-win situatie dus!

Twijfel dus niet langer. Meld je aan voor een vrijblijvend gesprek met onze relatiemanager!

Deze stappen volgen we

Nieuwsgierig geworden hoe we werken? 
Hieronder lichten we de vier stappen aan je toe.

Aanmelding & intakegesprek

Jij hebt een digitale uitdaging en meld je aan bij Digiwerkplaats Rijnmond voor een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek gaat onze relatiemanager met jou in gesprek om jouw vraagstuk concreet te maken (maatwerk) en stelt samen met jou een briefing op. Past jouw vraagstuk bij een scan/check of instapper die we aanbieden? Dan wijst onze relatiemanager jou daarop en kan hij jou direct daarvoor aanmelden.

We nemen jouw aanmelding in behandeling en koppelen binnen twee weken na ons contact terug of we jou kunnen gaan helpen! Voordat we aan de slag gaan stellen we een samenwerkingsdocument op waarin we helder de wederzijdse verwachtingen verwoorden.

Talententeam & debriefing

We bespreken jouw vraagstuk in ons team van onderwijscoördinatoren en van daaruit formeren we een team van jong talent die de competenties heeft om jou van een persoonlijk advies te voorzien.

Jouw talententeam komt (virtueel) bij je langs om samen de opdracht goed door te nemen: de debriefing. Op basis van dit gesprek maken zij een plan van aanpak dat ze met je delen. Zo weet je precies waar jouw talententeam aan werkt én wanneer de verwachte oplevering is.

Ontwikkeling & oplevering

In de ontwikkelfase werkt jouw talententeam aan een passend advies voor jouw bedrijf. Het kan zijn dat ze hiervoor nog enkele malen kort contact met je zoeken. Via Digiwerkplaats Rijnmond kan het talententeam ook gebruik maken van kennis en ervaring van expertbedrijven die vanuit maatschappelijk oogpunt partner zijn van Digiwerkplaats Rijnmond. Je mag een advies verwachten met praktische tips waar je direct mee aan de slag kanIn sommige gevallen wordt ook een prototype ontwikkeld.

Nadat het talententeam groen licht heeft gekregen na de generale repetitie, is het tijd voor de oplevering! Jouw talententeam verzorgt een eindpresentatie met alle adviezen, tips en eventuele prototypes en handleidingen. Natuurlijk ontvang je zelf ook het adviesrapport.

Deel je ervaring

Ter afronding van het traject vindt een evaluatiegesprek met de relatiemanager plaats. Hoe heb je het ervaren, wat vind je van het adviesrapport, wat ging goed en wat kunnen we verbeteren?

We willen natuurlijk alle ondernemers in de regio Rijnmond helpen. Daarom vragen we jou een bijdrage te leveren aan de communicatie van Digiwerkplaats Rijnmond. Zo kun je gebeld worden voor een mini interview over jouw deelname en vinden we het leuk om een mooie foto van jou in je werkomgeving te maken. Als jouw case goed past in één van onze bijeenkomsten of het MKB Digicafé dan vragen we je of je hierin wilt participeren.